Guvernul: Plata prestatiilor sociale pentru persoanele cu handicap se va face, din ianuarie, direct de agentiile teritoriale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a anuntat joi ca Executivul a aprobat o hotarare care prevede ca plata prestatiilor sociale pentru persoanele cu handicap sa se faca incepand din ianuarie 2019 direct de catre agentiile teritoriale pentru plati si inspectie sociala, informeaza AGERPRES.

“Decizia are in vedere simplificarea procedurii de plata a beneficiilor sociale destinate persoanelor cu dizabilitati. Aceasta simplificare a procedurii din ianuarie 2019, care asigura plata de catre agentiile pentru plati judetene si a Municipiului Bucuresti, va asigura un parcurs administrativ si financiar eficient pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilitati”, a spus Barbu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca din 2007 si pana in prezent sumele destinate prestatiilor sociale pentru persoanele cu handicap au fost asigurate din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale si s-au regasit in bugetul Ministerului Muncii, administrarea sumelor realizandu-se prin Agentia Nationala pentru plati si inspectie sociala.

Purtatorul de cuvant al Executivului a aratat ca Guvernul a aprobat si o hotarare pentru aprobarea normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap.

“Acest act normativ stabileste un model unic de bilet de calatorie gratuita care poate fi utilizat pentru tipuri diferite de transport interurban si cu operatori de transport interurbani diferiti, astfel incat calatoria dus sa se poata efectua cu un tip de transport interurban si cu un operator de transport, iar calatoria intors cu un alt tip de transport, respectiv cu un alt operator. De asemenea, aceasta hotarare stabileste ca biletele de calatorie gratuite vor putea fi folosite incepand cu 1 ianuarie 2019 si pentru transport interurban cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial”, a spus Nelu Barbu.

El a aratat ca dreptul la transport interurban gratuit acordat persoanelor cu handicap este reglementat prin legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *