Guvernul PNL a deblocat marile proiecte de infrastructura

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul PNL a luat primele masuri pentru deblocarea marilor proiecte de infrastructura care au fost ingropate de guvernele PSD din cauza incompetentei si a nepasarii.

Autostrada Unirii Tg. Mures – Tg. Neamt – Iasi – Ungheni si Autostrada Ploiesti – Brasov, esentiale pentru economia Romaniei, au fost abandonate de PSD la Comisia de Prognoza, unde nu exista niciun fel de expertiza pentru ele. Guvernul Orban a adoptat o Ordonanta de Urgenta care elimina competentele Comisiei de Prognoza in coordonarea acestor proiecte si le transfera la ministerele de resort, care vor veni, in cel mai scurt timp, cu modul de finantare si realizare a acestor proiecte. Pentru finantare, Guvernul va negocia la nivel european pentru a realiza din fonduri europene nu doar Autostrada Unirii, ci si autostrada Sibiu – Pitesti si centura Capitalei.

Tot la nivel de infrastructura, a fost deblocat si dat in circulatie Lotul 3 al autostrazii Lugoj – Deva, de 21 de km, tronson pe care guvernarea PSD o transformase in prima autostrada-muzeu din Europa. Acum se poate circula de la Sibiu la Nadlac pe cei circa 330 kilometri de autostrada, cu exceptia celor 13 kilometri pe care se vor construi ecoductele pentru mamifere si care se afla in procedura la nivelul CNAIR.

De asemenea, Guvernul PNL a dat ordinul de incepere a lucrarilor la tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitesti (40 de km, cu centuri ocolitoare la Slatina si Bals), drum pe care PSD a mimat inaugurarea lucrarilor, inainte de alegerile europarlamentare, dar care nu avea nici proiect tehnic si nici exproprierile facute, fiind astfel doar o mare pacaleala electorala.

Pentru desfasurarea in bune conditii a Campionatului European de Fotbal, a fost emisa autorizatia de constructie pentru reabilitarea cladirilor Aeroportului International Baneasa si au fost recuperate intarzierile pentru realizarea Caii ferate Bucuresti Nord – Aeroportul Otopeni.

In ceea ce priveste spitalele regionale, imediat dupa preluarea guvernarii de catre PNL a fost semnat contractul de finantare din fonduri europene a primului spital regional din Romania, la Iasi. Este vorba de aproximativ 500 de milioane de euro, care inseamna bani pentru toate cheltuielile aferente proiectarii, constructiei, dotarii si operationalizarii Spitalului Regional de Urgenta Iasi.
De asemenea, se estimeaza ca in februarie vor fi semnate si cele doua contracte de finantare pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgenta din Cluj si Craiova.

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, a subliniat ca: ,,Asa cum ne-am asumat in fata romanilor, deblocam marile proiecte de infrastructura care sunt asteptate de prea mult timp de catre cetateni. PSD a mimat interesul pentru investitii si pentru nevoile cetatenilor, iar acum trebuie sa luam practic de la capat toate aceste proiecte importante pentru cetateni.
Asta este diferenta principala dintre PSD si PNL; ei promit, noi facem. Ei vin cu minciuni, noi cu solutii reale pe care le implementam. Romanii au vazut deja ca ne respectam promisiunile asumate si ca incetul cu incetul reparam tot ce a stricat PSD in ultima vreme.”

Biroul de presa
PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2