Guvernul PNL ia masuri ferme pentru a preveni raspandirea coronavirusului in Romania

PNL

Guvernul PNL a luat masuri ferme, in toate domeniile, pentru a preveni raspandirea coronavirusului in Romania. Scolile din Romania vor fi inchise incepand de miercuri, 11 martie, pana in 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a masurii in functie de evolutia evenimentelor. Anuntul a fost facut de premierul Ludovic Orban la finalul reuniunii Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Conform deciziei, vor fi inchise toate institutiile de invatamant preuniversitar, atat de stat, cat si cele private: gradinite, scoli, licee, scoli postliceale.

Decizia este luata pentru 8 zile de scoala pentru a vedea evolutia in ceea ce priveste numarul de diagnostice.
Grija guvernului este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare, care ar putea aparea in cadrul cursurilor care se organizeaza la scoala.

Din cauza riscului crescut au fost luate masuri si la granita, pentru a impiedica o miscare in locuri publice a unor persoane cu risc de contaminare.

Astfel, transportul rutier de persoane spre si dinspre Italia este suspendat pana la sfarsitul lunii martie, dupa cum a anuntat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. De asemenea, romanii care se vor imbarca din Italia spre Romania vor intra in carantina pe teritoriul tarii noastre.

Masuri sunt propuse si in ceea ce priveste magazinele din Romania. Este vorba de instituirea obligatiei pentru unitatile de alimentatie publica ( hyper-market, super market, market, magazine de cartier etc) de a lua masuri precum: dezinfectia frecventa a suprafetelor expuse (carucioare, cosuri de cumparaturi, clante de la usi, butoane de la lifturi etc.), in special in zona caselor de marcat- instituirea de masuri privind evitarea aglomerarii de persoane in spatiile comerciale.

Una dintre recomandari se adreseaza organizatorilor de evenimente cultural-artistice pentru a asigura conditii optime, astfel incat sa fie asigurata o distanta mai mare intre 2 spectatori, prin vanzarea unui numar mai mic de bilete.

Prin aceste decizii, guvernul urmareste sa reduca raspandirea cazurilor de coronavirus si sa mentina situatia sub control, pentru a preveni agravarea situatiei la nivel national.

PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1