Guvernul promite 500 euro lunar studenților la medicină care se oferă voluntari în spitale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lipsa personalului medical și suprasolicitarea cadrelor medical din sistem, în contextul pandemiei de coronvirus, au determinat Guvernul să adopte o ordonanță de urgență prin care reglementează desfășurarea voluntariatului în unități sanitare și servicii de urgență de către studenții facultăților de medicină generală din anii 4, 5 și 6, precum și de către studenții din anii 3 și 4 ai facultăților de asistenți medicali. Studenții voluntari vor primi o indemnizație de 2.500 lei pe lună, informează profit.ro.

Studenții vor putea fi voluntari pe durata stării de alertă și pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea stării de alertă. Universitățile vor fi cele care vor întocmi liste cu studenții care se oferă voluntari, iar Departamentul pentru Situații de Urgență îi va detașa în unitățile sanitare. Pentru studenții voluntari este promisă o indemnizație de 2.500 lei pe lună, dacă au desfășurat minimum 120 de ore de activitate de voluntariat în luna respectivă.

Pentru studenții voluntari care sunt repartizați în alte localități decât cele în care se află instituțiile de învățământ la care sunt înmatriculați sau cele în care au domiciliul sau de reședința, la cererea acestora, se asigură: a) cazarea și masa, de unitatea beneficiară, autoritatea administrației publice de la nivel local sau județean pe raza căreia funcționează unitatea beneficiară; b) o indemnizație suplimentară în cuantum de 20 de lei pe zi, de către inspectoratul pentru situații de urgență județean/București-Ilfov care a încheiat contractul de voluntariat cu studentul voluntar; c) transport, la începutul și la terminarea perioadei de voluntariat, cu mijloacele specifice din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și structurilor subordonate acestuia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2