Guvernul reactioneaza dupa interpelarea deputatului Durus: Complexul Sportiv National primeste „certificat de nastere”. Investitiile, vis indepartat!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La aproape doua saptamani de la interpelarea depusa de deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, legata de infiintarea Complexului Sportiv National in Baia Mare, Ministrerul Tineretului si Sportului a avut o prima reactie. In sedinta de Guvern de la mijlocul acestei saptamani a aprobat infiintarea acestui centru, ca institutie publica cu personalitate juridica in subordinea MTS. Hotararea de Guvern vorbeste in termeni generali despre obiectul de activitate, modul de finantare a cheltuielilor curente si de capital si de salarizarea a personalului.

„Guvernului i-a trebuit mai bine de un an sa dea hotararea de infiintare a acestui complex. Este bine ca s-a facut acest pas dupa ce am depus interpelarea, dar nu inseamna aproape nimic. Logistica unui astfel de complex, care sa duca la pregatirea sportivilor si la obtinerea de performanta, trebuie cuprinsa intr-un program investitional. Unde este acesta? Cum arata? Hotararea vorbeste de administrarea bazelor sportive, teren de atletism, Sala Polivalenta „Lascar Pana”, bazinul de inot.

Cu alte cuvinte, au eliberat, dupa un an, „certificatul de botez”, pe care trebuia sa-l dai acum vreo opt luni, iar azi sa ai investitii in derulare la bazele sportive. La cum se prezinta in acest moment, nu se poate face performanta nici de nivel local. Am cerut ministrului Ioana Bran planul investitional pe fiecare obiectiv si sumele anuale necesare. Astept cu nerabdare raspunsul pentru a pregati amendamente la legea bugetului. Daca abia dupa un an de la transferul bazelor de la Primarie spre MTS Guvernul emite hotararea de infiintare a Complexului, ma astept sa nu aiba creionat programul de investitii”, a spus deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Bazinul de inot Gheorghe Demeca este inchis de cateva luni, sportivii fiind nevoiti sa se antreneze in piscine private, care nu au caracteristicile tehnice ale unui bazin proiectat special pentru competitii. De asemenea, bazinul exterior este in paragina, avand nevoie de investitii serioase. Terenul de atletism nu are caracteristicile unei baze propice antrenamentelor pentru asigurarea marii performante. Toate acestea au nevoie de investitii serioase. Pe cand?!

Biroul comunicare,

Birou Parlamentar deputat USR Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole