Guvernul Romaniei finanteaza cinci proiecte in Barsana, cu o valoare de peste 11,5 milioane de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cinci contracte de finantare pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua, au fost semnate vineri, 23 martie, la sediul Primariei Barsana, in cadrul sedintei de Consiliu Local, la care a participat si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Cel mai important proiect este cel privind obiectivul de investitii ”Extindere retea de apa in comuna Barsana, judetul Maramures”, unde finantarea acordata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pe PNDL2 este in suma de 8.568.258, valoarea totala a investitiei fiind de 8.817.39 lei. Un al doilea contract care a fost semnat la Barsana, unde finantarea este de 989.000 lei dintr-un total de 1.059.800 lei priveste ”reabilitarea si extinderea corpului 2 de la Scoala Gimnaziala Mircea Vulcanescu”.

Al treilea contract finantat cu 918.394 lei din totalul de 1.084.179,66 lei se refera la realizarea obiectivului de investitii ”construire pod peste Raul Iza in localitatea Barsana”. 700.000 de lei din totalul investitiei de 768.800 lei se acorda de MDRAP, prin PNDL2, pentru ”reabilitarea corpului 1 de la Scoala Gimnaziala Mircea Vulcanescu”. Cel de-al cincilea proiect care a primit finantare in Barsana, de la Guvernul Romaniei este pentru ”reabilitarea dispensarului uman”, suma acordata fiind de 530.000 de lei dintr-un total de 596.300 lei.

Primarul comunei Barsana, Tedor Stefanca a aratat Programul National de Dezvoltare Locala a reprezentat foarte pentru comunitatea pe care o reprezinta. Astfel, pe PNDL1 au fost finantate, la finalul anului 2015, doua poduri. Unul a fost construit in localitatea Barsana, in zona Valea Slatinei, in valoare de 570.000 de lei, iar cel de-al doilea s-a realizat in localitatea Nanesti, zona Gura Vaii – Belti, cu o valoare de aproximativ 565.000 de lei, ambele investitii fiind finalizate in anul 2016.

”Dupa constructia celor doua poduri care ajuta foarte mult locuitorii din Barsana si Nanesti am semnat vineri, la sediul Primariei, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel-Valer Zetea si a intreg Consiliului local al comunei Barsana, cele cinci contracte de finantare pentru comuna noastra.

Proiectele au fost aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala 2, cu finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Ma bucur ca am reusit, intr-o perioada relativ scurta de la preluarea mandatului, sa aducem finantari atat de necesare pentru dezvoltarea comunei noastre. Multumesc, in numele administratiei publice locale si al locuitorilor comunei Barsana, atat presedintelui Consiliului Judetean, cat si parlamentarilor Liviu Marian Pop si Gheorghe Simon pentru sustinere si pentru ca au inteles adevaratele probleme ale comunitatii.

Avem inca foarte multe de recuperat, dar acest inceput ne da speranta si putere ca vom reusi sa dezvoltam comuna, sa rezolvam toate problemele comunitatii din Barsana. Doresc sa felicit si sa multumesc intregului Consiliu Local, dar si viceprimarului Ioan Bologa pentru sustinerea acestor proiecte”, a declarat primarul comunei Barsana, Teodor Stefanca.

Gabriel Zetea: Aceste proiecte trebuie finalizate la fel de repede ca si constructia podurilor finantate pe PNDL1

 Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a declarat ca Programul National de Dezvoltare Locala, promovat de Guvernul Romaniei prin MDRAP, este cel care da sansa comunitatilor mici sa realizeze proiecte la care, in urma cu cativa ani, nu ar fi vazut nicio solutie de finantare.

”Am participat, inca din anii 2013 – 2014, din calitatea de vicepresedinte al Consiliului Judetean la acel moment, la semnarea a numeroase contracte de finantare in Maramures, pe PNDL1, iar acum finantarile vin pe PNDL2. Incerc sa imi fac timp sa discut cu fiecare comunitate in parte, deoarece consider ca este extrem de important sa avem o legatura mai stransa intre Consiliul Judetean si consiliile locale.

De la judet nu poti sti fiecare problema cu care se confrunta comunitatile locale, fapt pentru care am ales sa fac vizite in teren, sa aflu informatiile direct de la sursa. La Barsana exista o conducere tanara, insa am incredere atat in primarul Teodor Stefanca, cat si in viceprimarul Ioan Bologa, care lupta impreuna pentru binele tuturor locuitorilor din Barsana.

Faptul ca s-au semnat cinci contracte mari, cu o valoare de peste 2,5 milioane de euro este un lucru extrem de important, dar lucrurile bune trebuie sa continue. Si este necesar ca aceste cinci proiecte sa fie realizate la fel de repede ca si constructia celor doua poduri. Am o mare satisfactie cand vad ca demersurile serioase ale administratiei locale sunt atat de rapid promovate si introduse la finantare”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole