Guvernul spaniol intentioneaza sa organizeze alegeri regionale in Catalonia in ianuarie anul viitor

home camp2
home camp2
home camp2

Guvernul spaniol si opozitia socialista (PSOE) au convenit ca in ianuarie 2018 sa fie organizate alegeri regionale in Catalonia, in cadrul setului de masuri extraordinare menite sa impuna temporar administrarea directa a regiunii, a anuntat vineri politiciana socialista spaniola Carmen Calvo, intr-un interviu pentru postul public de televiziune, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Premierul spaniol Mariano Rajoy va prezida sambata o reuniune speciala a guvernului de la Madrid pentru a declansa procesul de suspendare a autonomiei Cataloniei, dupa ce liderul executivului catalan Carles Puigdemont a refuzat sa renunte in mod oficial la campania pentru secesiunea regiunii.

Guvernul spaniol a anuntat joi ca va continua procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, estimand ca liderul separatist nu a reinstalat ordinea in regiune, ci a agravat si mai mult o criza care ameninta stabilitatea Spaniei.

La 1 octombrie, in ciuda interdictiei justitiei, in Catalonia a avut loc un referendum privind autodeterminarea. Potrivit datelor guvernului catalan, care nu au putut fi verificate in lipsa unei comisii electorale independente, 90% dintre cei care au votat au spus “da” independentei Cataloniei, insa rata prezentei la vot a fost de numai 43%.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *