Guvernul va aproba interzicerea temporara a exporturilor de lemn neprelucrat

drujbaGuvernul va aproba, miercuri, printr-un proiect de lege, masura interzicerii temporare a exporturilor de lemn neprelucrat si introducerea pentru viitor a unui sistem de licentiere special, iar in Parlament se va vedea, prin vot, cine vrea sa apere patrimoniul forestier si cine face lobby pentru anumite firme, a declarat premierul Victor Ponta, scrie Agerpres.

“Astazi, pentru a fi cat mai putin criticabili de catre institutii internationale sau companii, adoptam ca proiect de lege, in procedura de urgenta, proiectul privind interzicerea temporara a exporturilor de lemn neprelucrat si un sistem de licentiere special pentru exporturi, pentru viitor, care va face un control si o transparenta extraordinara, de care aveam de mult timp nevoie, referitoare la exportul de lemn”, a precizat premierul in cadrul sedintei de Guvern.

Ponta a adaugat ca pe marginea proiectului act normativ a discutat si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

“Si cu domnul presedinte Tariceanu si cu domnul presedinte Zgonea si se poate, intr-o saptamana in fiecare Camera, sa trecem acest proiect de lege. L-am informat si pe presedintele Iohannis. Sunt convins ca in cele doua Camere vom vedea inca o data cine vrea sa apere patrimoniul forestier national si cine face lobby pentru tot felul de firme si exportatori de busteni si de lemn din Romania, si se vede la vot lucrul acesta”, a explicat premierul.

Victor Ponta a adaugat ca prin propunerea de act normativ se va putea ajunge la masuri concrete de limitare, reglementare si transparentizare a modului in care se exploateaza lemnul in Romania.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1