Hackeri rusi au avut acces la mail-uri ale presedintelui SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

hackeriMail-uri adresate presedintelui SUA Barack Obama si trimise de acesta au fost citite anul trecut de hackeri rusi care au reusit sa intre in sistemul informatic neconfidential al Casei Albe, potrivit editiei de sambata a cotidianului New York Times, relateaza AFP citata de Agerpres.

La inceputul lunii aprilie, responsabili americani au admis ca s-a produs un ‘eveniment’ in termeni de securitate, la sfarsitul anului trecut, dar au refuzat sa confirme informatii potrivit carora hackeri rusi s-ar afla in spatele acestor atacuri cibernetice.

Potrivit New York Times, care citeaza responsabili americani informati in legatura cu ancheta in acest caz, atacul a fost ‘mult mai intruziv si ingrijorator’ decat s-a admis in mod oficial. Potrivit unor responsabili citati de cotidian, se presupune ca hackerii in cauza ar avea legaturi cu puterea rusa.

Piratii, care au reusit sa patrunda in sistemul neconfidential al Departamentului de Stat american, au avut acces la mail-uri ale unor persoane angajate la Casa Alba si cu care Barack Obama comunica in mod constant, noteaza New York Times.

In schimb, hackerii nu par sa fi intrat in serverele care controleaza traficul mesajelor pe aplicatia BlackBerry a presedintelui Obama si Casa Alba a dat asigurari ca nu a fost compromisa securitatea nici unui sistem clasat top secret.

‘Dar responsabilii au admis ca sistemul neconfidential contine de obicei multe informatii considerate sensibile: calendare, schimburi de e-mailuri cu ambasadori si diplomati (…) si, inevitabil, dezbateri politice „, scrie New York Times, potrivit careia nu se stie cate mail-uri ale presedintelui american au fost citite de hackeri. Contul sau de mail nu pare sa fi fost piratat, mentioneaza publicatia citata.

‘Cu toate acestea, faptul ca comunicatiile presedintelui Obama au fost printre cele care au fost vizate de hackeri — care sunt suspectati ca au legaturi cu puterea politica rusa, chiar ar lucra pentru aceasta — a fost una dintre concluziile anchetei cel mai atent protejate”, noteaza New York Times.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2