Hackerii santajeaza Apple, amenintand ca vor sterge memoria a milioane de iPhone-uri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un razboi intre o grupare de hackeri (Turkish Crime Family) si Apple pare a fi pornit, grupul amenintand ca va sterge in masa memoria unor iPhone-uri, dar si 200 de milioane de conturi iCloud. Apple insista ca bazele sale de date si serverele sale nu au fost sparte totusi.

Ce e drept, firma din Cupertino precizeaza totusi ca hackerii ar putea folosi baze de date cu utilizatori cumparate dupa spargeri ale altor site-uri ca Linkedin. Turkish Crime Family au fost destul de deschisi cu amenintarile lor. Stergerea de la distanta ar urma sa aiba loc pe 7 aprilie, daca Apple nu plateste o recompensa. Ei cer 100.000 de dolari pentru fiecare dintre cei 7 membri ai gruparii sau 1 milion de dolari in vouchere iTunes cu posibilitatea de vanzare la 60% din pretul original.

O parte a recompensei nu a fost facuta publica, pentru ca aparent ar strica legatura dintre Apple si TCF. Hackerii afirma ca pot reseta 2550 de modele iPhone pe minut per server, adica in jur de 38 de milioane de conturi pe ora. Motivatia acestei grupari este de a ii razbuna pe hackerii Karim Baratov si Kerem Albayrak, retinuti pentru atacul asupra Yahoo, care a compromis sute de milioane de conturi.

mobilissimo.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1