Hackerul ‘Guccifer’, cel care a spart contul de e-mail al directorului SRI, prins la Arad

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 Hackerul “Guccifer”, devenit celebru dupa ce a spart conturile de e-mail apartinand unor persoane publice din Romania, printre care si pe cel al directorului SRI, George Maior, a fost prins de procurorii DIICOT la Arad, informeaza Agerpres.

Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate au efectuat miercuri o perchezitie la locuinta hackerului Marcel Lazar Lehel, situata in Arad.

Potrivit DIICOT, in cursul anului 2013, in baza unei rezolutii infractionale unice, Marcel Lazar Lehel a accesat in mod repetat si fara drept, prin incalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail apartinand unor persoane publice din Romania, cu scopul de a intra in posesia datelor confidentiale aflate in posta electronica. Apoi, Marcel Lazar Lehel a schimbat parolele de autentificare, restrictionand astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate in posta electronica.

Totodata, Marcel Lazar Lehel a transferat neautorizat in propriul sistem informatic datele informatice aflate in conturile de e-mail compromise.

Ulterior, hackerul a divulgat continutul corespondentei catre public, actiuni frauduloase savarsite in scopul lezarii intimitatii in mediul on-line si denigrarii imaginii publice ale persoanelor in cauza.

DIICOT sustine ca Marcel Lazar Lehel a fost condamnat definitiv pentru savarsirea unor fapte similare, aflandu-se in stare de recidiva postcondamnatorie.

In cauza s-a cooperat cu autoritati din Statele Unite ale Americii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia Operatiuni Speciale.

Marcel Lazar Lehel, cunoscut ca “Guciffer” sau “Micul Fum”, a devenit celebru dupa ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, dar si ale unor vedete din SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1