“Hai ca nu e Cernobil”, noua premiera a Teatrului Municipal Baia Mare

Vineri, 14 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare are loc premiera spectacolului ”HAI CA NU E CERNOBIL”, text si regie semnate de Norbert Boda. Spectacolul spune povestea unui accident de mediu, cand digul de la iazul de decantare a cedat.

Ana Liliana Ilea, despre piesa: ”Poluarea cu cianura si metale grele, din urma cu doua decenii, a cazut azi in uitare. Aproape o suta de tone de cianura procesata s-au varsat in imprejurimi, ajungand in rauri, in Dunare si poate chiar in Marea Neagra. O problema grava, care a fost expediata. Care au fost efectele asupra populatiei? Nu stim nici acum. HAI CA NU E CERNOBIL trateaza acest accident ca pe o farsa tragica, cu un umor retinut, si ridicand multiple semne de intrebare. Un spectacol hranit din filonul neputintei in fata dezastrului si care ne reaminteste ca istoriile se repeta atunci cand le uitam.”

Din distributie fac parte: Dragos Calin, Ioan Costin, Wanda Farkas, Mircea Gligor, Andrei Han, Alex Macavei, Aurora Prodan

Regia tehnica si sonorizare: Dan Prodan
Lumini: Sandu Simonca
Operator video: Teo Molnar
Scenografia: Mihai Valu
Grafica si video – mapping: Ricardo Fatiol
Sufleur: Maria Danciu

Spectacolul se joaca la sala studio, iar durata este de 80 minute, fara pauza. Urmatoarele reprezentatii sunt programate in 16 februarie si in 23 februarie, de la ora 19.00. Toate cele trei reprezentatii programate in luna februarie se joaca cu casa plina!

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1