Halucinant! Radu Ardelean a negociat infratirea Baii Mari cu un oras din Ucraina. Dar actul s-a semnat in 1990

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita, spune o vorba inteleapta. Asta a constatat si consilierul baimarean Radu Ardelean, care, zice el pe Facebook, a fost mandatat de primarul Catalin Chereches sa reprezinte Municipiul Baia Mare la un forum economic in Ucraina. Obiectivul central al forumului, mai scrie Ardelean, a fost acela de a semna o conventie in vederea infratirii oraselor Baia Mare si Ivano-Frankivsk. Consilierul local si-a luat degraba rolul in serios si s-a deplasat in Ucraina, nestiind ca se face de mândra minune in fata ucrainenilor, orasul Baia Mare fiind deja infratit cu Ivano-Frankivsk, inca din… 1990.

Cel mai probabil, Radu Ardelean nu a inteles bine care este menirea forumului si a dat-o inainte cu infratirea. Diplomati, ucrainenii i-au oferit lui Ardelean un pix, sa iscaleasca niste hartii, i-au dat un microfon sa tina un spici, i-au facut cateva fotografii, sa posteze pe Facebook, dupa care l-au trimis acasa. In euforia sa, Radu Ardelean nu a sesizat dimensiunea ridicolului si a prezentat colegilor consilieri vitejeasca sa expeditie din Ucraina, justificand cheltuirea unor bani din bugetul municipiului.

In realitate, lucrurile stau altfel. Iata ce a declarat primarul orasului cu care Ardelean vrea sa ne infratim. „Primarul Ruslan Martsinkov a subliniat ca obiectivul principal al forumului din acest an este prezentarea strategiei de dezvoltare a orasului Ivano-Frankivsk in urmatorii 10 ani”, scrie pe site-ul oficial al Primariei Ivano-Frankivsk.

De ce l-a trimis Chereches la ucraineni, sa stea trei zile pe acolo, nu stim sigur. Dar ne imaginam doua ipoteze. Ori a vrut sa isi bata joc de Ardelean, aratandu-i cat e de incapabil sa inteleaga realitatile din jurul sau, acum cand consilierul local viseaza diverse functii pe la Vital. Ori Chereches e la fel de incult precum Ardelean si nu a invatat pana acum, in sase ani de mandat, care sunt cele noua orase cu care Municipiul Baia Mare este infratit.

Atat de tare l-a afectat emotional faptul ca a primit onoranta misiune de a reprezenta orasul la un eveniment la care nu a facut nimic, incat nici dupa ce i s-a atras atentia asupra stupiditatii comise, Radu Ardelean nu a realizat derizoriul situatiei, scriind pe Facebook ca “nici partea romana si nici partea ucrainiana (sic!) nu are aceste documente” si ca tinde “sa creada ca doar s-a vorbit de aceasta infratire in trecut”.

E clar ca avem de a face cu un personaj care nu stie pe ce lume se afla. E foarte simplu. Pe site-ul oficial al Primariei Baia Mare, exista o sectiune cuprinzand toate orasele cu care Municipiul Baia Mare este infratit. Primul este Kitwe (Zambia), cu care suntem infratiti inca din 1972. Iar pe pozitia a treia, regasim Ivano-Frankivsk.

Ii recomandam lui Radu Ardelean, presedintele unui partid istoric, sa faca o incursiune in trecutul acestor locuri. Daca domnia sa nu are habar, nu a auzit sau nu e interesat de evenimentele care au marcat Baia Mare, nu inseamna ca ele nu au avut loc. E o rusine dai cu piciorul in stradania depusa de cei care, in urma cu 27 de ani, infrateau cele doua orase. Ori poate, dupa modelul mentorului sau, a mers in Ucraina sa… resemneze actele parafate in 1990. Dupa logica asta, Radu Ardelean, ar putea fi trimis in Austria, sa resemneze Dictatul de la Viena, din 1940, si sa mentioneze acolo ca nu suntem de acord cu stapanirea hothysta.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. banhidi

  ciudat ipochimen si acest domn Radu Ardelean… ciudat in general spun… are niste pareri, optiuni si in general o gandire de-ti sta mintea in loc… si el, la fel ca seful sau, vrea sa para ce nu este… se da efectiv balena in polonic…

  Reply
 2. Calin

  Mai bine ne-am infratii cu orasul Cluj Napoca si am invata si noi de la ei cum e cu Parcurile Industriale,Universitatile,Spitalele si nu in ultimul rand firmele de I.T,motorul inteligent de dezvoltare.

  Reply
 3. grig

  uitati-va la ipochimen ce fata si ce expresie are! cu o voce de taranoi angajat temporar la magazia de surburi, tipul nu intelege nimic din ce se intampla dar merge cu capul ala deformat in zid, doar sa-i ordone seful. Pana si personajele SF din Star Wars arata mai umane si inteligente asa ca nu va mirati daca aflati tipul are un retard, anorexico- comportamental. Sa concluzionam incadrarea individului: specia homo nonerectus, subspecia subarian degenerat, categoria slugoi devotat, conditia: ratat profesional. Daca mai adaugam ca este si belicos neproductiv plus ortodox habotnic avem imaginea prototipului agreat de marele Jedy rotarian. Hai, mars in cusca….

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2