Hancescu (FSLI): S-a declansat un referendum pentru greva generala incepand cu 12 iunie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a declansat un referendum prin care va consulta membrii in vederea organizarii unei greve generale incepand cu 12 iunie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, presedintele FSLI, Simion Hancescu.

“Asa cum au hotarat colegii, in numele membrilor de sindicat, care sunt nemultumiti de actuala grila (de salarizare, n.r.), s-a declansat un referendum pentru greva generala, incepand cu 12 iunie. Acum suveran este poporul, deci nu liderii pot decide. Daca membrii de sindicat nu sunt multumiti de aceasta lege a salarizarii si vor sa protesteze, au posibilitatea. O greva generala nu se poate face de catre liderii de sindicat, se face numai cu acordul oamenilor”, a spus Hancescu.

FSLI a pichetat miercuri Palatul Parlamentului pentru aproximativ doua ore, sindicalistii din invatamant fiind nemultumiti de proiectul legii salarizarii unitare.

Acestia au avut pancarte pe care scria “Ati gasit bani pentru voi, gasiti bani si pentru noi”, “Instanta a hotarat sa platiti dobanda. Cand?”, “Personalul didactic auxiliar isi cere dreptul la un program normal si remuneratie corespunzatoare functiei”, “Ati distrus invatatura, tineretul si cultura, iar acum va fofilati si salarii mici ne dati”.

Marti, peste 2.000 de angajati din administratia publica locala au protestat in Parcul Izvor fata de proiectul Legii salarizarii unitare, jumatate dintre acestia fiind din partea ProLex.

Sindicatele au anuntat ca vor continua protestele si dupa minivacanta de Rusalii, respectiv in 6 si 7 iunie 2017.

La jumatatea acestei luni, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, arata ca legea salarizarii unitare va aduce o crestere medie a salariilor cu 56%, dar vor fi si bugetari care vor avea salarii mai mici, respectiv 3% dintre angajatii cu salariile mari, de 14.000 de lei.

Propunerea legislativa privind salarizarea personalului platit din fonduri publice a fost adoptata cu amendamente, saptamana trecuta, in sedinta de plen a Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.

Ministrul Muncii a declarat, in plen, ca legea salarizarii are ca obiectiv corectarea disfunctionalitatilor din sistem, prin aplicarea principiului “la munca egala, salarii egale”.

Potrivit acesteia, saptamana viitoare ar putea fi dat votul final pe proiectul legii salarizarii, care se afla in prezent la Camera Deputatilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *