HANDBAL. Cupa Romaniei: HCM Baia Mare – CSM Bucuresti: 25-26 (12-11)

home camp2
home camp2
home camp2

abbinghUltima confruntare dintre CSM Bucuresti si HCM Baia Mare a reflectat din plin ce a insemnat de fapt aceasta rivalitate in ultimii 2 ani. Un duel care a tinut lumea handbalului femininin permanent in priza, o batalie care a nascut rezultate spectaculoase in aceasta perioada, atât la nivel de echipa nationala (bronz mondial si calificare la Jocurile Olimpice), cât si la nivel de club (câstigarea Ligii Campionilor).

Aceasta ultima performanta a fost obtinuta de CSM Bucuresti, insa nici Baia Mare nu a fost foarte departe de varful handbalului european. HCM a suferit insa mult in ultimele luni din cauza problemelor financiare. In alte conditii, poate istoria handbalului ar fi fost si mai bogata.

Neplatite de luni de zile, jucatoarele de la Baia Mare au ramas intr-o formula completa si au incercat sa joace ultimul derby cu CSM Bucuresti in primul rand pentru propriul orgoliu. Allison Pineau, Katarina Jezic sau Melinda Geiger, handbaliste care au acuzat probleme de sanatate in ultimul timp, au tinut sa nu rateze ultimul bal. HCM a reusit astfel sa alinieze o echipa competitiva in fata campioanei Europei. Si chiar sa-i dea o replica la inaltime in toate cele 60 de minute.

Diferenta de la final a fost facuta practic de cateva mici detalii. In prima repriza, CSM Bucuresti a parut putin deconectata de la miza intalnirii, astfel ca a fost pusa in dificultate de adversara. Kim Rasmussen a fost vadit nemultumit de jocul echipei si a solicitat de doua ori time-out pana in minutul 25. N-a cerut niciodata time-out cat arbitrajul le-a tinut in joc. Baia Mare s-a aparat destul de bine si a raspuns cu cateva contraatacuri taioasa, cu ajutorul carora s-a desprins la 8-6 (min. 18) si 11-9 (min. 25).

In partea a doua, HCM si-a mai pierdut putin din luciditate in atac, CSM Bucuresti a avut, in schimb, ceva mai multa rabdare la “constructie” si a revenit in avantaj in minutul 34 (scor 13-12). Pe fondul unei scaderi de tonus in tabara lui Aurelian Rosca, portarul Ionica Munteanu a sunat alarma. Intai a inscris din poarta in poarta in minutul 38 pentru scorul de 14-14, apoi a avut cateva interventii spectaculoase care au avut darul de a oferi din nou forta echipei.

Baia Mare a preluat din nou conducerea si s-a desprins la 20-18 in minutul 48. CSM Bucuresti a realizat la timp pericolul de a pierde calificarea in finala si pe mana Oanei Manea care a inscris si a facut culoare, a AurelieI Bradeanu care a readus echipa in avantaj (24-23, min. 57), dar mai ales a braziliencei Ana Paula Rodrigues s-a desprins in castigatoarea.

HCM Baia Mare – CSM Bucuresti: 25-26 (12-11)

Arbitri: Anamaria Stoia (Bucuresti) – Diana Florescu (Pitesti)

Baia Mare: Munteanu (un gol), Dumanska – Abbingh 6, Do Nascimento 3, Geiger 3, Pineau 3, Jezic 2, Marin 2, Perianu 2, Ardean Elisei 2, Tatar 1, Szucs, Vizitiu, Tanasie. Antrenori: Aurelian Rosca si Ioan Baban

Bucuresti: Grubisic, Pessoa, Iordache – Curea 5, Manea 5, Gullden 5 (3), Rodrigues 4, Bradeanu 3, Martin 1, Fisker 1, Torstensson 1, Jorgensen 1, Vetkova, Varzaru, Nan, Nicula. Antrenor: Kim Rasmussen.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. NU-SI GASESC LOCUL IN BAIAM

    Bravo fetelor si imense felicitari,, insa ramanem la aprecierea acestor arbitrii <> cei mai tineri si-l amintesc pe acel numai steaua si dinamo in handbal , aici mai vorbiim si de implicarea federatiei de handbal care devina bolnava si incompetenta CAND PROVINCIA DEVINE CAMPIOANA !!!!!!!!!!!!! SA VA PIARA SOIUL M… !!!!!!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *