Handbal: Danemarca a castigat in premiera titlul mondial, dupa ce a spulberat Norvegia in marea finala

Reclame home 1
Reclame home 1

Danemarca este noua campioana mondiala in handbalul masculin, dupa un turneu final in care a mers ceas inca de la inceput. In marea finala, selectionata condusa de Nicolaj Jakobsen a invins Norvegia cu 31-22, relateaza prosport.ro.

Pana in marea finala, Danemarca reusise sa castige toate cele noua jocuri disputate intr-un interval de 15 minute. Doar Ungaria a „scapat” cu o infrangere la trei goluri (25-22), in rest, toate celelelte adversare au cedat de la patru goluri in sus.

Danemarca a dus handbalul masculin la un alt nivel, aproape de perfectiune, fiind condusa magistral de Mikkel Hansen, astfel ca a fost mare favorita si in finala cu Norvegia. Chiar daca liderul echipei a ratat un 7 metri chiar in primul minut, gazdele au trecut rapid peste acest moment, iar dupa 5-6 minute de joc au venit ca o furtuna peste adversari. „Reprofilat” inter dreapta, Mikkel Hansen a dat randament si din acea pozitie, iar daca nu a marcat, a deschis jocul la extrema, iar Danemarca a marcat la foc continuu.

Echipa condusa de Nicolaj Jakobsen s-a desprins la 17-10 in minutul 28, dupa un gol marcat cu poarta goala, iar finala a castigat-o inca din prima repriza. Norvegia a fost naucita de apararea adversa, iar cifrele inregistrate la pauza (scor 18-11) au vorbit de la sine. Niciun contraatac realizat – in conditiile in care selectionata condusa de Christian Berge avea la ora finalei cu 30 de contraatacuri mai mult decat Danrmarca! -, iar eficienta finalistei la aruncarile de la 9 metri a fost numai la 33%. In schimb, Danemarca a avut o eficienta a atacului de 75%, iar la aruncarile de la distanta aproape dublu decat Norvegia.

In partea secunda, gazdele si-au continuat recitalul si au ajuns la 26-15 in minutul 48, diferenta maxima in meci. Norvegia s-a impacat cu a doua finala pierduta, experienta traita si de Danemarca in urma cu 6-8 ani, astfel ca vedeta Sagosen a fost retrasa. La final, Danemarca a castigat cu 31-22 si a obtinut in premiera titlul mondial.

Cu siguranta editia cu numarul 26 a fost, probabil, cea mai frumoasa din istorie si ne-a aratat, totodata, faptul ca Romania a ajuns si la mai mare distanta de elita cu handbalul masculin. Si ii va fi foarte greu sa ajunga la acest nivel si in urmatorii ani, in ciuda faptului ca numarul de echipe participante se mareste si la Europene, dar si la Mondiale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole