Handbal: Dupa 16 ani, Cupa Romaniei poposeste din nou in Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bucurieTotul la superlativ. Ca asa trebuie si asa e bine. HCM Minaur este noua detinatoare a Cupei Romaniei la handbal masculin, dupa o pauza de 16 ani de la precedentul trofeu (in 1999 se realiza eventul, campionat – cupa). O bucurie de nedescris pentru suporteri, pentru toata lumea, si credem ca 25-30 de minute dupa terminarea jocului tot atatia spectatori erau in sala ca si la primul fluier al arbitrilor.

HCM Minaur a castigat primul trofeu al sezonului, unul care asigura si participarea in cupele europene, care a fost principalul obiectiv al gruparii baimarene. Asteptam insa si finalul de sezon din Liga Nationala, unde o medalie ar insemna un nou mare succes pentru o echipa incropita in vara, care a reusit ceea ce putina lume se astepta.
Minaur a trecut peste toate acuzatiile de smecherii cu arbitrii din semifinala, mai ales ca s-a facut o analiza de catre seful arbitrilor, Alin Carligeanu, care a precizat ca bucurestenii Vasilescu si Serbu au fluierat slab, au avut 10 greseli, cate cinci de fiecare parte. Ori el ar trebui sa fie cel mai avizat om din tara la categorisirea arbitrilor. Constanta a plecat in semn de protest acasa, n-a mai jucat finala mica si vor incasa o amenda de 5.000 de lei. Nu ne intereseaza deloc.

Chiar daca Pandurii ocupa un loc modest in clasamentul Ligii Nationale, echipa antrenata de Liviu Andries a furnizat surpriza semifinalelor, eliminand-o pe HC Odorhei, iar in meciul cu Minaur a jucat cu toate daruirea, pentru care merita toate felicitarile. Oaspetii au condus la inceput de doua ori, dar Minaur, ajutata de o sala plina, a izbutit sa intoarca rezultatul: 5-3 (12). A venit din nou o replica buna, s-a facut 7-7 (18), dupa care Minaur s-a dus la 10-7 (26), dupa o perioada de joc in care s-a marcat putin si s-a ratat enorm. La pauza scorul a fost 11-9.

Dupa reluare, Minaur a reusit sa se distanteze la 15-11 (36) si a incercat sa pastreze avantajul cat mai aproape de borna 5: 20-15 (43). Diferenta s-a marit, dar de laudat este ca Pandurii si-a vazut de joc si n-a cedat deloc: 22-17 (48), 25-17 (50), 27-21 (54). Oaspetii n-au reusit sa se apropie prea mult si au pierdut in final cu 31-25, astfel ca fiesta gazdelor putea incepe.

HCM Minaur Baia Mare – Energia Targu Jiu: 31-25 (11-9)
Au arbitrat: Constantin Din – Sorin Dinu (Bucuresti). Observator: Valter Dancescu (Bucuresti)
Aruncari de la 7m: 3/3-2/3
Minute de eliminare: 20-14

HCM Minaur: Tatai, R. Pop – Eklemovic 8 (3), Pribanic 5, Milas 5, Stegavik 5, Bera 3, Martinez 2, Fotache 1, Malmagro 1, Busecan 1, Grasu, Mihai, Sabou, Marta, Popescu. Antrenori: Lars Walther si Petru Pop

Energia: Antonaru, Selaru – Sifre 6, Dragnea 5, Acatrinei 5 (1), Dias 4, Stankevicius 2, Apolzan 2 (1), Kekezovic 1, B. Manescu, V. Popescu, Ilies, Enache, Al. Manescu, Seabra, V. Stoica. Antrenor: Liviu Andries.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

    1. chupaccabra

      si la Minaur mierea si laptele vin de pe aceeasi teava. sau stii tu despre o alta sursa de finantare ?

      Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2