Handbal: Eliodor Voica si-a dat demisia de la echipa nationala de handbal masculin

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Antrenorul Eliodor Voica a renuntat la nationala masculina de handbal, in urma esecului cu Finlanda din preliminariile Campionatului European 2016, dar a declarat ca a fost nemultumit de atitudinea si prestatia unor jucatori care nu au dat totul pe teren. “Eu mi-am facut o analiza si am ajuns la concluzia ca nu vreau sa pun in pericol sub nicio forma calificarea la CM 2015 si consider ca e mai bine ca lucrurile sa mearga pe un alt parcurs cu altcineva. Personal nu am nimic ce sa-mi reprosez. Am facut cum am crezut ca e mai bine si cat m-am priceput eu de bine”.

Voica sustine ca atmosfera la nationala s-a deteriorat dupa meciul din Slovacia (25-27), disputat pe 12 ianuarie. Nucleul constantean i-ar fi imputat lui Voica ca ii favorizeaza pe jucatorii sai de la Stiinta Bacau. “Am altcuiva ce sa reprosez, dar asta e o alta problema. Am fost dezamagit de atitudinea unor jucatori in ceea ce priveste comportamentul si prestatia lor la echipa nationala. Sau cum inteleg ei echipa nationala, care pentru mine reprezinta o onoare si o datorie deopotriva. Pot spune doar cateva aspecte. Principalii <<artizani>> in cazul de fata au fost Csepreghi si Criciotoiu, frustrati si nemultumiti de faptul ca in Slovacia (ultimul meci din grupele CM 2015 – n.r.) au jucat foarte putin, drept pentru care am fost acuzat ca tin in brate jucatorii Bacaului, lucru pe care il consider din start o prostie. Nu am putut sa concep asa ceva, pentru ca important este interesul national, nu sa se afirme Voica cu un jucator sau alta. Exceptie a facut Mihai Popescu, care este un model de sportiv si cred ca niciun antrenor nu a avut ce sa-i reproseze vreodata. Categoric, cu o implicare corespunzatoare care se impunea, fara nicio problema treceam de Finlanda”, a spus Eliodor Voica.

Fostul international a admis ca jucatorii de la Constanta formeaza scheletul echipei nationale si neaga ca ar fi existat disensiuni intre jucatori: “Trebuie sa recunoastem, grupul de la Constanta constituie nucleul echipei nationale, in campionat este lider si, mai mult, in cupele europene ne-a reprezentat si ne reprezinta cu cinste. Imi asum ce vorbesc, in momentul in care as fi vazut asperitati intre jucatori as fi luat atitudine. Jucatorii din Bacau au avut mari probleme de sanatate la acest meci. Inaintea meciului cu Finlanda, unul dintre sportivii nostri a fost dimineata la perfuzie si seara a jucat. E vorba de Dragos Iancu, de asemenea oameni e nevoie, dau un exemplu, nu vreau sa ridic in slavi pe nimeni, nu vreau sa fac reprosuri nimanui sub o forma sau alta”.

Fostul inter a preluat echipa nationala in ianuarie 2012, cand l-a inlocuit pe demisionarul Vasile Stanga. In mandatul sau, Romania a ratat prezenta la CE 2014 si 2016, dar a ajuns in playoff-ul pentru CM 2015, in care vom intalni Suedia in luna iunie. Romania a ratat calificarea la CE 2016, dupa ce a castigat prima mansa cu Finlanda la Chiajna (32-30), dar a pierdut apoi in deplasare la Karjaa (29-32).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *