Handbal: Fără criterii la masculin, sezon practic încheiat – verdict final pe 18 mai

Reclame home 1
Reclame home 1

EHF a informat federațiile naționale că trebuie să facă înscrierile pentru Liga Campionilor până la data de 1 iunie. De asemenea, înscrierea pentru Europa Handball League se va face până la data de 9 iunie (fosta Cupa EHF) și pentru Cupa EHF (fosta Challenge Cup).

După videoconferința de luni cu echipele feminine, marți a avut loc o altă, cu grupările din Liga Zimbrilor și cu cele din Divizia A masculin, cu șanse de promovare. Temele abordate au fost aproape identice cu cele de ieri, de la feminin, în frunte cu modalitatea de închiderea a sezonului 2019-2020. În plus, s-a discutat problema criteriilor de valoare, mai exact regula care limita la trei numărul extracomunitarilor în handbalul masculin. Votul cluburilor a fost categoric în acest sens: 22 din 22 pentru a fi eliminata aceasta prevedere. Ultimul cuvânt îl va avea, luni, 18 mai, Consiliul de Administrație.

Sigur, principalul subiect a fost cel al încheierii sau nu a întrecerii interne Liga Zimbrilor. 11 din cele 14 grupări au fost pentru a pune punct final sezonului. Nouă au susținut că acest campionat trebuie să se termine cu acordare de medalii. Doar Turda, Dobrogea Sud Constanța și Steaua au fost cele trei cluburi care au susținut ca acest sezon ar trebui să continue. Toată lumea a decis că Final Four-ul din Cupa României să fie reprogramat. S-a mai vorbit și despre un campionat viitor cu 16 echipe, cu excluderea unei variante de baraj de promovare / retrogradare.

A fost propusă o nouă regulă, ca pe foaia de joc să existe un numar minim de jucători români. Potaissa Turda, CSM Focșani și CSM Făgăraș au votat pentru minimum 10 români pe foaia de joc, toate celelalte grupări fiind pentru minimum opt români pe foaia de joc. S- propus înființarea echipei a doua în maximum doi ani. E posibil să fie luată această variantă în calcul, dar și una în care cine va utiliza jucători Under 23 și 21 la prima echipă, să fie scutit de înființarea echipei a doua.

Luni, 18 mai, va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație, unde se va hotări o soluție finală, pe baza propunerilor din cele două ședinte (care au avut rol consultativ). E clar însă că sezonul handbalistic 2019-2020 este încheiat (chiar dacă nu s-a votat încă).

minaur.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole