Handbal feminin: CSM Roman – CS Minaur Baia Mare 26-27

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In etapa a patra a Ligii Florilor baimarencele de la CS Minaur au evoluat in deplasare cu CSM Roman, impotriva unei echipe debusolate, care nu avea nici un punct dupa trei meciuri disputate si care a schimbat conducerea tehnica cu doar trei zile inainte de acest joc.

Romascanele au inceput sezonul cu un nou antrenor principal, Cornel Badulescu, insa acesta a fost destituit dupa doua etape. In etapa a treia interimatul a fost asigurat de secundul Viorel Lazar, iar inaintea etapei a patra a fost adus la echipa Dragos Dobrescu.

Dupa un inceput de joc echilibrat gazdele se desprind la doua goluri pe tabela de marcaj: 6-4 in minutul 11 si 8-6 in minutul 18. Arma secreata a echipei locale pe parcursul primei reprize a fost interul stanga Yuliia Khavronina (din Rusia) care a marcat 7 goluri din tot atatea aruncari la poarta.

Dupa 10-9 in minutul 22 urmeaza o perioada excelenta a baimarencelor, care puncteaza decisiv prin interii Lisewska si Rysankova si pleaca la vestiare cu avantaj de doua goluri (12-14). Dupa doua aruncari ratate de la 7 metri (Lisewska si Shteriova) antrenorul Buceschi a apelat la Andreea Tecar pentru executarea penalitatilor si s-a dovedit inspirirat in alegere pentru ca aceasta a marcat de doua ori consecutiv pe finalul primei reprize.

Gazdele egaleaza imediat dupa pauza profitand de evolutia modesta a portarilor baimareni (Medvedova a avut o singura interventie, in prima repriza). Antrenorul Buceschi o trimite in poarta pe Andreea Nastasa si “pitica” de numai 170 cm se dovedeste a fi cheia succesului pentru CS Minaur. Aceasta are o evolutie excelenta in ultimele 20 minute, strange nu mai putin de 9 interventii salvatoare si devine eroina meciului!

Orsivschi, Bondar si Seraficeanu inscriu trei goluri pentru oaspete (scor 17-20) si se parea ca jocul este decis. Incurajate de o micuta, dar foarte galagioasa galerie, CSM Roman se “trezeste din pumni” si egaleaza din nou (24-24 in minutul 57). Popescu si Lisewska marcheaza prin doua aruncari de la distanta si scorul devine 24-26. Pivotul Raluca Agrigoroaie inscrie pentru 25-26 si mai da sperante gazdelor pentru un rezultat de egalitate, insa revine pe teren cu gol Helena Rysankova, care fusese odihnita cateva minute, si rezultatul devine 25-27. In ultima secunda Khavronina inscrie printr-o aruncare directa de la 9 metri (mingea a ricosat din blocaj in poarta) si stabileste scorul final, 26-27.

Victoria de la Roman mentine echipa baimareana in partea superioara a clasamentului, urmatorul meci pentru CS Minaur fiind programat in data de 7 octombrie, pe teren prorpiu, cu Magura Cisnadie.

CSM Roman – CS Minaur Baia Mare 26-27 (12-14)

Sala sporturilor din Roman – circa 150 spectatori.

Arbitri: Doru Manea siRadu Iliescu (Bucuresti).

Observator FRH: Vasile Pavel (Buzau).

CSM Roman: Tymoshenkova (10 interventii bune, a aparat inclusiv doua aruncari de la 7 m), Marca – Khavronina 10, Simion 6 (4), Babeanu Todor 4, Agrigoroaie 2, Manea 2, Polocoser 1, Chitacu 1, C. Stoleru, D. Corban, Cirjan, I. Ivan. Antrenori: Dragos Dobrescu si Viorel Lazar.

CS Minaur: Medvedova (1), Enache, Nastasa (9) – Lisewska 7 (1), Rysankova 4, Orsivschi 4, Tecar 3 (2), Seraficeanu 3, Bondar 2, Burlachenko 2, Shteriova 1, Popescu 1. Antrenor: Costica Buceschi si Magdalena Kovacs.

Aruncari de la 7 m: 4-5 (transformate 4-3, au ratat Lisewska si Shteriova).

Minute de eliminare: 2-2.

minaur.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2