Handbal feminin: Romania, invinsa la limita de Muntenegru la Campionatul Mondial din Japonia

PNL

Nationala feminina de handbal a Romaniei a fost invinsa dramatic de Muntenegru, cu scorul de 27-26 (11-12), miercuri, la Kumamoto, in Grupa C a Campionatul Mondial din Japonia, informeaza AGERPRES.

Tricolorele au suferit a doua infrangere la acest Mondial si risca sa rateze calificarea in grupele principale ale competitiei.

Romania a reusit 45 de minute excelente, insa ultimul sfert de ora al partide a fost catastrofal si a inclinat decisiv balanta. In prima repriza, echipa antrenata de Tomas Ryde s-a aflat la carma jocului dupa ce a fost condusa cu 2-0, fiind de mai multe ori in avantaj de doua goluri pe tabela, 6-4, 7-5, 8-6, iar la pauza scorul era de 12-11 pentru Romania.

In partea secunda, Romania a jucat excelent si a profitat de slabiciunile adversarului, desprinzandu-se la 21-17, dar apoi a urmat o morisca a greselilor, tehnice si tactice, in aparare si atac, atat ale jucatoarelor, cat si ale staff-ului tehnic, iar Muntenegru, antrenata de suedezul Per Johansson (ex-CSM Bucuresti) si de Adrian Vasile (actualul antrenor principal al echipei CSM Bucuresti), a inscris sapte goluri consecutive, conducand cu 24-21. Romania a incercat o revenire in finalul partide si a sperat la un egal, dar a pierdut cu 26-27.

Cristina Neagu a fost desemnata cea mai buna jucatoare a meciului.

In alt meci din grupa, Spania a surclasat Kazahstanul cu 43-16. In celalalt meci al grupei, Ungaria va infrunta Senegalul.

Spania ocupa primul loc, cu 8 puncte, urmata de Muntenegru, 8 puncte, Romania 4 puncte, Ungaria, 2 puncte, Senegal, 0 puncte, Kazahstan, 0 puncte. Primele trei clasate se califica in grupele principale.

Vineri 6 decembrie sunt programate ultimele meciuri din grupa, Senegal – Kazahstan, Muntenegru – Spania si Romania – Ungaria.

Miercuri la Kumamoto au evoluat echipele:

Romania: Yuliya Dumanska, Denisa Dedu, Diana Ciuca – Aneta Udristioiu (3 goluri), Laura Pristavita, Cristina Neagu (11), Gabriela Perianu (4), Crina Pintea (2), Cristina Florica, Elena Dache (4), Anca Polocoser, Lorena Ostase, Sonia Seraficeanu, Madalina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu (2), Patricia Vizitiu. Selectioner: Tomas Ryde.

Muntenegru: Marina Rajcic (1 gol), Marta Batinovic, Ljubica Nenezic – Jovanka Radicevic (6), Durdina Jaukovic (4), Andrea Klikovac (1), Dijana Ujkic, Sanja Premovic, Katarina Bulatovic (3), Tatjana Brmovic (1), Dijana Mugosa, Ema Ramusovic (1), Majda Mehmedovic (2), Jelena Despotovic (2), Milena Raicevic (6), Itana Grbic. Selectioner: Per Johansson.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1