Handbal feminin: România s-a calificat în grupele principale la EURO 2014, după 23-22 cu Ucraina

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ardeanNaționala feminină de handbal a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European din Ungaria și Croația, după ce a învins formația Ucrainei cu scorul de 23-22 (12-9), joi seara, la Debrecen, în ultimul său meci din Grupa B. Tricolorele au terminat grupa pe locul al treilea și merg în grupa principala cu un singur punct, în urma egalului cu Danemarca (29-29).

România a controlat de la un capăt la altul meciul cu Ucraina, a condus cu 4-1, 5-2 și 6-3, iar la pauză și-a menținut un avans de trei goluri, 12-9. În repriza secundă, tricolorele s-au desprins chiar la cinci goluri, 19-14, când mai erau 13 minute de joc, dar finalul a fost din nou strâns, cu un singur gol în plus, 22-21, când mai erau aproape două minute de joc. Neagu a marcat golul care a adus victoria României (23-21), iar punctul Viktoriei Borșcenko din ultimele secunde nu a mai contat.

România: Paula Ungureanu — Aneta Pîrvuț, Oana Bondar, Crina Pintea, Cristina Neagu (8 goluri), Aurelia Brădeanu (3), Adriana Țăcălie (1), Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (4), Florina Chintoan (2), Laura Chiper (5). Selecționer: Gheorghe Tadici.

Ucraina: Viktoria Timoșenkova, Natalia Parhomenko — Olga Laiuk, Anastasia Pidpalova, Irina Șuțka, Viktoria Borșcenko (10), Olga Nikolaenko (4), Olena Umaneț, Valeria Zoria, Ana Redka (3), Irina Glibko (1), Tamara Smbatian (2), Natalia Volovnik, Olga Perederîi (2). Selecționer: Leonid Ratner.

Arbitri: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (ambii din Croația)

Observator EHF: Monique Alsemgeest (Olanda), supervizor EHF: Janka Stasova (Slovacia)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *