Handbal: HCM Baia Mare castiga primul meci din grupa principala si ramane cu sanse de calificare in sferturi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

handbal feteHCM Baia Mare a debutat in acest an cu un meci in deplasare, la Cluj Napoca. Acel meci a fost unul cu o prima repriza foarte slaba si o a doua foarte buna. La fel s-a intamplat si duminica, la meciul cu Fleury Loiret, doar ca prima repriza a fost slabuta si a doua buna (trebuie sa luam in considerare si valoarea adversarului).

Baia Mare a avut cea mai buna perioada de joc in partea a doua, cand antrenorii nostru au apelat la Perianu si la Szucs in centrul apararii, chiar daca au avut mereu de facut doua schimbari. A mai fost si antrenorul de pe margine, iar Rosca a facut de cateva ori schimbarile cerute de cetateanul numarul 1 al orasului, care, evident, se pricepe la absolut orice (vezi schimbarea Paulei cu Ionica – aici a iesit bine; vezi schimbarea lui Ardean Elisei cu Tanasie).

Baia Mare inscrie prima prin Pineau, jucatoare care ne-a tinut in carca in prima repriza cu fgolurile sale, doar ca nu s-a aparat prea grozav. E drept, “pe ea” au fost si Niombla si Barbosa. Apoi, echipa franco-spaniola mareste ritmul, inscrie mult mai des si profita de greselile din tabara noastra: 1-2 (5), 3-5 (8), 6-7 (12). Jucam slab, din nou ratam exagerat, inclusiv o aruncare de la 7m si Fleury se duce la 6-11 (17). De la 7-12 (19), fetele noastre inscriu de trei ori la rand: 10-12 (24). Revenim la un singur gol: 12-13 (28), dar luam foarte repede doua goluri, iar Abbingh inchide tabela la pauza: 13-15.

Avem mingea dupa reluare, dar Abbingh rateaza, apoi luam doua goluri: 13-17 (33). Geiger inscrie de doua ori, apoi Fleury are doua jucatoare eliminate in acelasi timp si ne apropiem la 16-17 (36). Oaspetele mai au doua goluri distanta pana in min. 38: 17-19. Patru goluri consecutive aduc avantaj pentru HCM: 21-19 (41). Oaspetele egaleaza apoi la 24 (51), dupa care facem 26-24 (52) si tinem distanta de doua goluri. In ultimele 90 de secunde, Niombla inscrie pentru 28-27, apoi Barbosa este eliminata si Abbingh transforma 7m acordat. Mai vin trei goluri in ultimul minut si o prima victorie pentru HCM in grupa principala.

HCM Baia Mare – Fleury Loiret Handball: 31-28 (13-15)

Sala Polivalenta din Baia Mare; cca 2.200 spectatori
Arbitri: Alexandar Pandzic si Ivan Mosorinski (Serbia). Delegat EHF: Klaus Lang (Austria)

HCM: Ungureanu, Munteanu – Pineau 10, Do Nascimento 7 (3), Geiger 5, Abbingh 5 (4), Ardean Elisei 2, Jezic 2, Szucs, Perianu, Tanasie, Marin, Nechita. Antrenori: Aurelian Rosca si Ioan Baban

Fleury: Zoqbi de Paula, Foggea – Niombla 10 (2), Barbosa Cabral 6 (1), Nze Minko 4, Houette 3, Kamdop 2, Agathe 1, Chavez Fernandez 1, Tounkara 1, Nianh, Bruneau, Cisse, Deville, Grimaud, Lopez Herrero.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2