Handbal: HCM Baia Mare debuteaza cu o victorie la Cluj Napoca in noul an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

hcm ardean - mezokHCM Baia Mare a debutat cu o victorie in 2016 intr-un meci oficial. Baimarencele s-au impus cu 27-19 (8-13) in partida din deplasare cu “U” Cluj Napoca, dupa o prima repriza foarte slaba si o repriza a doua excelenta. Conteaza cele trei puncte si faptul ca HCM a aratat dupa pauza ca poate sa fie eficienta in aparare ca poate fructifica destul de usor fazele de atac.

Prima repriza a fost una foarte slaba pentru Baia Mare. Poate cea mai slaba din acest sezon. Un joc lent, previzibil, penibil pe alocuri, cu fetele venite parca direct de la Revelion. Valean a deschis scorul, apoi Baia Mare s-a chinuit pe pozitional. A reusut un gol pe contraatac si apoi unul din 7m, conducand 2-1 in min. 5. Apoi, sase minute nu a marcat niciun gol, dar a primit 6 la rand, ceea ce este mult prea mult, chiar daca la 5-1 Rosca cerut si time-out: 7-2 (12). Geiger inscrie in minutul 15, dar diferenta de scor se mareste incredibil, in min. 20 fiind 10-4. Pana la pauza apararea merge mai bine, atacul insa la fel de slab, ratam si trei aruncari de la 7m (doua au ratat si clujencele), iar la cabine se intra cu 13-8. La pauza spectrul pierderii campionatului era cat se poate de real.

De la cabine a venit parca o alta echipa a Baii Mari. Rosca nu a mai facut schimbari cu nemiluita si a jucat aproape intreaga repriza cu acelasi sapte (cu schimbarea apararea – atac Szucs – Geiger). HCM a revenit pana la 15-12 (37), dupa care a urmat o perioada excelenta, cu Paula Ungureanu in zi de gratie si cu apararea excelenta, care ne-a adus mai multe contraatacuri sau atacuri rapide finalizate. Rezultatul: 15-18 (47). Gazdele au cazut de tot, iar HCM a reusit sa se impuna cu 27-19, un rezultat pe care nu aveai cum sa-l banuiesti in pauza meciului (rezultatul din partea a doua a fost 19-6).

“U” Cluj Napoca – HCM Baia Mare: 19-27 (13-8)
Au arbitrat: Valentin Calina (Pitesti) – Claudiu Belean (Targu Mures)
Aruncari de la 7m: 2/5-2/5
Minute de eliminare: 4-6
“U” Cluj: Mazarean, Enache, Prodan – Laslo 4, Tetean 3 (1), Ivan 2, Valean 2, Chintoan 2, Petrus 2 (1), L. Popa 1, Boian 1, Severin 1, Vasiliu. Antrenor: Carmen Amariei
Baia Mare: Ungureanu – Jezic 7, Ardean Elisei 6, Do Naascimento 5, Geiger 5, Abbingh 2 (1), Marin 1, Pineau 1 (1), Szucs, Perianu. Nu au jucat deloc: Munteanu, Tanasie, Tatar, Preda, Vizitiu. Antrenori: Aurelian Rosca, Ioan Baban.

Foto: Dan Mezok (hcmbaiamare.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2