septembrie 19, 2021

Handbal: HCM Baia Mare, în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a grupelor Ligii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Federația Europeană de Handbal a făcut publice și urnele valorice pentru tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin. HCM Baia Mare se află în urna a doua, alături de Viborg, Thuringer și Dinamo Volgograd, însă chiar și așa misiunea nu se anunță a fi simplă.

Cele patru urne valorice:

Urna 1: Gyori Audi ETO KC, WHC Buducnost, Larvik HK, RK Krim Ljubljana
Urna 2: Viborg HK, HCM Baia Mare, Thuringer HC, Dinamo-Sinara Volgograd
Urna 3: WHC Vardar SCBT, Metz Handball, Hypo Niederosterrich, RK Lokomotiva Zagreb
Urna 4: IK Savehof, MKS Selgros Lubin, cele două echipe venite din preliminarii

Tragerea la sorți a preliminariilor va avea loc pe 26 iunie, iar cea a grupelor o zi mai târziu.

Mai multe jucătoare de la HCM Baia Mare vor fi împrumutate pentru un an competiţional. Este vorba despre Aneta Pîrvuţ, Andrada Maior-Paşca, Cynthia Tomescu, Ana Maria Tănăsie, Alexandra Ciunt şi Reka Tamaş. Pentru fiecare dintre aceste jucătoare există mai multe solicitări, sportivele urmând să aleagă în cel mai scurt timp echipele pentru care doresc să evolueze în sezonul 2014-2015.
După ce în anul competiţional 2012-2013 HCM Baia Mare a devenit pentru a doua oară în istoria clubului vicecampioană naţională şi a câştigat în premieră Cupa României, sezonul următor a adus pentru echipa din Baia Mare noi performanţe: cucerirea titlului de campioană naţională şi câştigarea Supercupei şi a Cupei României. Performanţele naţionale se doresc a fi dublate, în anul competiţional 2014-2015, şi de un parcurs european semnificativ. Tocmai cu gândul la un obiectiv continental îndrăzneţ, au fost efectuate şi urmează să mai fie făcute transferuri ale unor jucătoare cu carte de vizită internaţională, care să ajute cu experienţa lor campioana României, HCM Baia Mare.

În consecinţă, mai multe jucătoare de la HCM Baia Mare vor fi împrumutate pentru un an competiţional către echipe la care au posibilitatea să joace meci de meci şi, astfel, să progreseze. Este vorba despre Aneta Pîrvuţ, Andrada Maior-Paşca, Cynthia Tomescu, Ana Maria Tănăsie, Alexandra Ciunt şi Reka Tamaş. Pentru fiecare dintre aceste jucătoare există mai multe solicitări, sportivele urmând să aleagă în cel mai scurt timp echipele pentru care doresc să evolueze în sezonul 2014-2015.

Contractul Renatei Ghionea şi cel al Mihaelei Băbeanu vor fi reziliate de comun acord. În cazul Oanei Bondar, încetarea colaborării dintre jucătoare şi echipa HCM Baia Mare vine ca o opţiune a antrenorului principal al echipei campioane, Costică Buceschi. Claudia Cetăţeanu se va ocupa în continuare de pregătirea portarilor de la echipele de junioare ale HCM Baia Mare. Diana Puiu este liberă de contract.

HCM Baia Mare le mulţumeşte tuturor acestor jucătoare pentru contribuţia adusă până acum la performanţele atinse de echipă şi le doreşte un parcurs profesional cât mai bun în cele ce urmează.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2