Handbal: HCM Baia Mare vrea titlul si incearca sa-si primeneasca lotul

HCM Baia Mare a castigat Cupa Romaniei si incearca sa obtina si laurii in Liga Nationala. Mai sunt de jucat alte noua meciuri pentru baimarence, trei in prima faza a play-off-ului, apoi alte sase in faza a doua. In prima faza, cu HC Zalau, treaba se poate rezolva si dupa doua meciuri, daca HCM reuseste sa castige primele doua meciuri sau sa castige un meci si un altul sa-l termine la egalitate. Nu conteaza care.
Favorite pentru calificarea in faza a doua sunt HCM Baia Mare, Corona Brasov si HCM Roman, macar pentru ca au aratat in sezonul regulat ca sunt de podium, iar acum au unicul avantaj ca vor disputa un eventual meci decisiv pe propriul teren.
Echipa campioana va reprezenta Romania in Liga Campionilor. Apoi, HCM Roman are asigurata prezenta ori in Cupa EHF ori in Cupa Cupelor (finalista Cupei Romaniei). Daca Roman si Brasov vor termina in primele trei, atunci vor merge in Cupa EHF, iar in Cupa Cupelor va merge ocupanta locului 4 din Liga Nationala si SCM Craiova (echipa care a terminat pe locul 4 in Cupa Romaniei).

HCM Baia Mare se straduieste sa-si faca o echipa cu pretentii si mai mari pentru sezonul care vine, mai ales daca va ajunge in Liga Campionilor. Si credem ca transferuri noi nu se pot face prea usor inainte de a se sti unde va juca in toamna, in ce cupa europeana.
Stim deja numele unor jucatoare care au semnat cu HCM Baia Mare si care au fost deja mediatizate: portarul Barbara Arenhard (Hypo Viena – campioana mondiala cu Brazilia), extrema dreapta Alexandra Do Nascimento (Hypo Viena – campioana mondiala cu Brazilia), extrema stanga Camilla Herrem (Byasen Trondheim – campioana mondiala, olimpica si de trei ori campioana europeana cu Norvegia). S-a mai discutat si despre alte jucatoare prin presa baimareana: Ksenya Makeeva (pivot, Dinamo Volgograd, componenta a nationalei Rusiei), Elena Gjeorgjievska (inter dreapta, Buducnost Podgorica – componenta a nationalei Macedoniei).
Au fost mai multe nume vehiculate, dar nici una dintre acestea nu si-au gasit locul in echipa baimareana. La fel de adevarat este ca presa a speculat tot felul de discutii, in vreme ce conducerea clubului, in afara de anunturile legate de cele trei jucatoare, nu a aratat vreun contract semnat si nici nu a confirmat vreun alt transfer.
Pentru ca piata este redusa in ceea ce priveste interii de mare valoare, HCM se orienteaza spre ce poate si spre ce are bani. Precizam acest amanunt deoarece jucatoarele de top sunt foarte scumpe. Susann Muller (Germania), Anna Sen (Rusia) au semnat cu Gyor, Andrea Penezic (Croatia) se duce la Vardar Skopje, Linnea Torstensson (Suedia) merge la CSM Bucuresti; Nadja Nadgornaja (Thuringer) – a semnat prelungirea contractului inca din 16 martie pe inca doi ani; Alexandrina Cabral Barbosa (Thuringer) – pleaca in Franta la Fleury Loiret
Ce vorbe au circulat prin Baia Mare: Sanja Damnjanovic (Serbia) – are mai multe oferte si este destul de scumpa; Lois Abbingh (Oldenburg) – jucatoarea olandeza are 22 de ani si este componentat a nationalei Olandei – are insa si trei operatii la genunchi; Alexandra Lacrabere (Zvezda Zvenigorod) – are si ea mai multe oferte; Ludmila Postnova (Zvezda) – si-a prelungit contractul cu rusoaicele; Stine Bredal Oftedal (Issy Paris, centru) – mai are un an de contract cu echipa franceza; sora ei, Hanna (doar 19 ani, inter dreapta) a semnat cu Viborg; Anna Vyakhireva (Zvezda, inter dreapta, 19 ani) – ramane in Rusia. Probabil mai sunt si alte jucatoare sau poate vor mai fi si altele de care vom auzi in viitorul apropiat. Pana la startul sezonului viitor mai este timp in afara unor interi (pentru concurenta) nu mai e nevoie de alte jucatoare. Mai ramane sa speram si ca Baia Mare va putea sustine financiar aceasta echipa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1