Handbal: HCM Minaur castiga primul meci din grupele Ligii Campionilor

Reclame home 1
Reclame home 1

minaur ivancsikDuminica seara, HCM Minaur Baia Mare a facut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimul timp si, sigur, cel mai bun meci din acest sezon competitional. Pe banca alaturi de Lars Walther si Petru Pop a fost si Nikola Eklemovic, care a primit aplauze la scena deschisa inaintea meciului. Ce contributie a avut are mai putina importanta, cert este ca Minaur s-a impus in fata echipei considerate principala favorita la castigarea grupei.

Minaur a jucat aproape perfect, s-a aparat foarte bine, a facut foarte putine erori si a marcat de foarte de 35 de ori, ceea ce este deja foarte mult. S-a jucat intr-un ritm foarte bun si ne bucuram ca echipa noastra a rezistat pana la sfarsit in fata unei echipe extrem de masive si cu mult mai multa experienta la cel mai inalt nivel. Victoria cu 35-30 (18-14) este una foarte pretioasa, iar de acest lucru ne vom da seama odata cu trecerea timpului si desfarurarea ulterioara a lucrurilor din grupa D.

HCM Minaur incepe jocul mult mai bine, cu o mobilizare fantastica in faza de aparare si cu primele cinci atacuri fructificate 100%: 5-3 (6). Se ajunge la 6-3 (8) si chiar 9-4 (14), iar antrenorul Stepanet nu mai poate rabda si cere time-out. Un timp de odihna care se simte si pe tabela, mai ales dupa introducerea numarului 7, lituanianul Malasinskas, care a reusit sa revitalizeze echipa sa: 10-7 (17), 11-8 (19). Baimarenii se adapteaza din mers si se distanteaza din nou la cinci goluri: 14-9 (22), apoi diferenta oscileaza usor si la pauza se intra cu 18-14. O prima repriza foarte buna pentru Minaur.

In partea a doua a meciului, Minaur joaca destept si reuseste sa tina distanta. Ucrainenii se straduiesc sa revina in joc, inscriu mai mereu foarte repede, profitand de schimbarile atac-aparare la echipa noastra, dar atata vreme cat si noi am reusit sa punctam problemele nu au aparut. A fost un singur moment de cumpana, in min. 46, cand Motor s-a apropiat la 26-24, dar apararea a inceput sa functioneze din nou, Tatai a aparat minunat si am marcat de patru ori: 30-24 (51). Nu mai avea ce sa se intample la cum a decurs meciul si Minaur castiga primul meci din istoria sa in grupele Ligii Campionilor.

HCM Minaur – Motor Zaporoje: 30-25 (18-14)
Arbitri: Amar Konjicanin si Dino Konjicanin (Bosnia Hertegovina)
Aruncari de la 7m: 3/3-2/2
Minute de eliminare: nu au fost

Minaur: Tatai, R. Pop – Ivancisk 11 (3), Ostrousko 5, Aflitulin 4, Ramba 3, Vilovski 3, Bera 3, Ghita 2, Popescu 1, Fotache 1, Sadoveac 1, Cristescu 1, Busecan, Mihai, Sabau. Antrenori: Lars Walther si Petru Pop

Motor Zaporoje: Komok, Kosovi – Malasinskas 7 (1), Pukhouski 7 (1)Burka 5, Kubatko 2, Denisov 2, Kurilenko 2, Karalas 2, Zhukov 1, Zhuk 1, Selmenko 1, Sevelev, Kazakevich, Sapun, Dontov. Antrenor: Nikolai Stepanets.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2