Handbal: HCM Minaur este in urna a cincea valorica la tragerea la sorti de vineri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

minaur paul ursachiCampioana la handbal masculin HCM Minaur Baia Mare se va afla in urna a cincea valorica din sase, la tragerea la sorti pentru grupele C si D din Liga Campionilor, programata vineri, la Viena. Potrivit anuntului de miercuri seara al forului european de profil (EHF), in conformitate cu noul regulament al Ligii Campionilor, in grupele valorice A si B se vor afla 16 echipe, iar in grupele C si D, de ranking inferior, 12 echipe, intre care si HCM Minaur Baia Mare.

Astfel, in vederea tragerii la sorti de vineri, de la Viena, au fost formate opt urne valorice, iar pentru grupele C si D, sase urne valorice, campioana Romaniei, HCM Minaur Baia Mare, aflandu-se in urna a cincea.
Componenta urnelor pentru grupele C si D este urmatoarea: Naturhouse La Rioja, HC Metalurg (urna 1 valorica), HC Meskov Brest, Skjern Handbold (2), Chekhovskie Medvedi, Motor Zaporoje (3), Futebol Clube do Porto, Kadetten Schaffhausen (4), Minaur Baia Mare, Vojvodina (5), Tatran Presov si castigatoarea turneului preliminar (6).

Grupele A si B vor avea cate opt echipe la start, castigatoarele urmand sa mearga direct in sferturi, iar urmatoarele cinci clasate sa evolueze in optimile de finala. Grupele C si D vor avea sase formatii la start, castigatoarele grupelor urmand sa intalneasca ocupanta locului doi din cealalta grupa, intr-un singur meci. Castigatoarele acestor meciuri se vor alatura celorlalte zece formatii din grupele A si B in optimile de finala.

Meciurile din grupe vor incepe in 16 septembrie, in timp ce turneul preliminar, cu participarea a patru echipe, este programat la inceputul lunii septembrie.
Sistemul acesta nu este tocmai placut, facandu-se o diferentiere destul de serioasa intre echipele de top si celelalte. Practic, Minaur nu poate juca impotriva niciuneia dintre cele mai bune 16 echipe europene decat daca s-ar califica in optimi, ceea ce inseamna ca ar trebui sa castige grupa din care va face parte.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2