Handbal masculin: Minaur Baia Mare castiga prima editie a Memorialului „Lascar Pana”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa ce in prima zi a Memorialului „Lascar Pana”, Minaur Baia Mare a casigat partida impotriva celor de la Potaissa Turda, sambata echipa noastra a repetat performanta si in fata echipei CSU Suceava invingand 42-30 (22-16).

Cu exceptia primului sfert de ora in care meciul a fost mai echilibrat (12-12, min. 17), Minaur a condus in permanenta ostilitatile, practicand un handbal frumos, in ciuda faptului ca inca relatiile de joc nu sunt bine puse la punct. Rezultatul primei reprize (22-16), a aratat clar ca echipa mai legata si mai eficienta este cea condusa de Raul Fotonea.

In partea a doua antrenorul baimarean i-a aruncat in lupta si pe cei mai tineri componenti ai echipei, media de varsta in teren fiind pe alocuri de sub 21 de ani. Calin Cabut, Georgel Haiduc, Robert Nagy, Tudor Botea, Razvan Apostu, Sergiu Makaria, Adrian Dedea, Yuryi Pop (care nu a jucat din cauza unei usoare comotii suferite in primul meci), Benjamin Szabo sau Paul Oarga sunt toti jucatori intre 18 si 22 de ani, formati in „laboratoarele” de handbal baimarene. In ciuda tineretii si a aparentei lipse de experienta, baietii nostri au dus cu bine partida la capat, marind chiar diferenta. Scor final 42-30.

Din pacate meciul de duminica, in compania celor de la Politehnica Timisoara, nu s-a mai jucat deoarece banatenii au fost nevoiti sa paraseasca turneul din motive medicale, aproape jumatate din echipa suferind din cauza unei enterocolite virale.

In celelalte doua meciuri care s-au mai jucat s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

AHC Potaissa Turda – Politehnica Timisoara 33-31 (18-16)

CSU Suceava – AHC Potaissa Turda 31-28 (16-12)

In cadrul festivitatii de premiere desfasurate duminica CS Minaur Baia Mare a acordat plachete aniversare jucatorilor generatiei de aur a handbalului baimarean, care in urma cu 30 de ani, in 1988 castigau pentru a doua oara Cupa IHF. 

S-au acordat si 3 premii speciale. 

Trofeul „Alexandru Stamate” – pentru golgheterul competitiei a revenit lui Alexandru Csepreghi (CS Minaur Baia Mare), care a marcat 17 goluri, chiar daca a jucat doar 2 meciuri.

Trofeul „Nicolae Nesovic” pentru cel mai bun portar a fost castigat de Razvan Szopko (AHC Potaissa Turda).

Trofeul „Maricel Voinea” acordat celui mai bun jucator al turneului i-a fost oferit lui Calin Cabut (CS Minaur Baia Mare).

In cele din urma, cu doua victorii pe teren si una la masa verde CS Minaur si-a adjudecat tofeul pentrui primul loc in cadrul primei editii a Memorialului „Lascar Pana”. Pe locurile urmatoare s-au clasat CSU Suceava, Potaissa Turda si Poli Timisoara.

Meciurile de pregatire continua weekendul viitor cu un puternic turneu amical la Focsani la care vor participa pe langa CS Minaur Baia Mare si  CSM Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti si CSM Focsani.

La nici o saptamana dupa aceea urmeaza Cupa Poli la Timisoara unde echipa noastra va infrunta din nou pe CSA Steaua Bucuresti, alaturi de gazdele Poli Timisoara si Metaloplastika Sabac.

CS Minaur Baia Mare: portari – Adrian Tenghea, Aliaksandr Markelau, Razvan Apostu; jucatori – Alexandru Csepreghi (9 goluri), Pedrag Vujadinovic (7), Georgel Haiduc (5), Albert Cristescu (4), Tudor Marta (3), Robert Nagy (3), Daniel Muresan (3), Sergiu Makaria (2), Calin Cabut (2), Paul Oarga (2), Tudor Botea (1), Vojislav Brajovic (1), Adrian Dedea.

minaur.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2