Handbal masculin: Romania, invinsa in ultima secunda de Serbia, in preliminariile EURO 2018 (VIDEO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Nationala masculina de handbal a Romaniei a fost invinsa de formatia Serbiei cu scorul de 23-22 (13-9), joi seara, in Sala Polivalenta ”Lascar Pana” din Baia Mare, in Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, dupa un gol primit in ultima secunda, informeaza AGERPRES.

Petar Nenadic a adus victoria oaspetilor, cu o aruncare in ultima secunda de joc, la capatul unui meci echilibrat.

Tricolorii au inceput bine meciul cu puternica formatie a Serbiei si au condus cu 1-0, 2-1 si 4-3, oaspetii au avut apoi 5-4, dar Romania s-a desprins la 7-5. Echipa antrenata de Xavi Pascual a pierdut avantajul creat dupa doua eliminari in decurs de doar zece secunde, sarbii reusind sa intoarca scorul (7-8). Romania a egalat, 8-8, dar meciul a fost intrerupt in min. 21 apoi mai bine de un sfert de ora din cauza unei probleme electrice la instalatia de iluminat, in urma careia s-au stins becurile de la poarta Romaniei. Defectiunea a fost remediata in cele din urma si jocul a fost reluat, dar intreruperea a scos din ritm echipa noastra, care a incasat patru goluri la rand, 8-12, oaspetii intrand la pauza cu un avantaj clar, 13-9.

Romania a inceput o cursa de urmarire si a reusit egalarea, 15-15, in min. 44, Serbia a condus din nou cu 18-16, dar Romania a egalat iar, finalul fiind foarte tensionat, cu Serbia conducand cu 22-20 in min. 56. Grigoras si Ghionea au adus egalarea, 22-22, dar Serbia a avut ultimul atac si a reusit sa obtinp victoria.

O importanta in economia partidei a avut si faptul ca Romania a ratat doua aruncari de la 7 metri, prin Ghionea si Racotea.

Au evoluat echipele:

Romania: Mihai Popescu, Ionut Iancu — Georgica Cintec, Marius Mocanu (3 goluri), Demis Grigoras (3), Valentin Ghionea (8), Dan Racotea (2), Marius Sadoveac (2), Alexandru Csepreghi, Radu Lazar (1), Javier Humet Gaminde, Cristian Fenici, Chike Osita Onyejekwe (3), Dan Andrei Savenco, Razvan Pavel. Selectioner: Xavier Pascual Fuertes.

Serbia: Strahinja Milic, Vladimir Cupara — Zarko Sesum (1), Darko Djukic (4), Petar Nenadic (7), Dobrivoje Markovic (2), Petar Djordjic (4), Rastko Stojkovic (1), Nemanja Ilic (1), Nemanja Zelenovic (2), Dalibor Cutura, Rajko Prodanovic, Ilija Abutovic, Drasko Nenadic, Mijajlo Marsenic, Marko Vujin (1). Selectioner: Jovica Cvetkovic.

Au arbitrat danezii Jesper Kirkholm Madsen si Henrik Mortensen, iar delegat EHF a fost Jiri Konecny (Cehia).

In Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, Belarus ocupa primul loc, cu 4 puncte, urmata de Serbia, 4 puncte, Romania, 4 puncte, Polonia, 0 puncte.

Returul dintre Serbia si Romania e programat pe 7 mai la Kragujevac (21,00).

Primele doua clasate si cea mai buna formatie de pe locul al treilea in cele sapte grupe se vor califica la turneul final din Croatia, programat intre 12 si 28 ianuarie 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *