Handbal: Romania a invins Olanda si va juca finala – cu Botea (4 goluri), Cabut (1) si Buzle in teren

PNL

Nationala masculina de handbal a invins Olanda cu 27-25 in a doua semifinala a Trofeului Carpati. Duminica, de la ora 18:15, Romania va infrunta Macedonia de Nord in finala competitiei. Atat Olanda, cat si viitoarea adversara sunt calificate pentru Campionatul European din 2020, programat in luna ianuarie. Partida Romania – Olanda a insemnat si primul meci pentru Rares Fortuneanu pe banca tehnica a nationalei masculine, primul obiectiv al antrenorului de la St. Raphael fiind campania de calificare la Campionatul Mondial din 2021.

Olandezii au dominat oarecum partida, plecand bine, chiar daca au venit la Bucuresti fara cativa jucatori de baza, angrenati in disputele din Bundesliga. Batavii au conduc 6-3 la jumatatea primei parti, dar Romania a revenit si cu sprijinul lui Tudor Botea, interul stanga de la CS Minaur, reusind sa preia conducerea cu 10-9. Totusi, oaspetii sunt cei care intra la cabine in avantaj, 11-13, datorita unei aparari bune, care a permis recuperarea baloanelor si goluri pe contraatac si faza a doua.

Partea a doua este si ea una cu rasturnari de scor. Cu trei minute inainte de final, Olanda conducea cu 22-19, dar am revenit bine in joc, am egalat la 22, iar mai apoi a preluat conducerea la doua goluri.

Romania – Olanda: 27-25 (11-13)

Romania: Mihai Popescu, Alecandru Bucataru, Ionut Iancu – Andrei Negru 6, Vencel Csog, Alexandru Simicu, Tudor Botea 4, Andrei Buzle, Cristina Fenici 2, Calin Cabut 1, Marius Szoke, Demis Grigoras 5, Marius Sadoveac, Gabriel Bujor 5, Roland Thalmaier, Marius Mocanu, Gabriel Dumitriu 3, Dragos Soare, Andrei Savenco, Viorel Fotache 1.

In prima semifinala, Macedonia de Nord a invins Algeria cu scorul de 25-24.

Prima mare batalie a noului staff va fi turneul de precalificare din Italia (10-12 ianuarie) pentru Mondialul din 2021, unde Romania va infrunta Georgia, Kosovo si Italia.

Informatii: minaur.ro//ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1