Handbal: Romania a ratat in ultimele secunde o victorie in fata Danemarcei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

handbal cu norgeEchipa nationala feminina de handbal a Romaniei a remizat in duelul cu Danemarca din prima faza a grupelor la Campionatul European care este gazduit de Ungaria si Croatia. La Debretin, orasul care gazduieste meciurile Grupei B, Romania a inceput mai bine meciul contra nordicelor si a condus la patru goluri diferenta la pauza, insa danezele au revenit in partea secunda si in cele din urma au obtinut un punct dupa un gol marcat in ultimele secunde de joc.

Dupa infrangerea la scor suferita in fata Norvegiei, in meciul de debut, Romania a inceput mai bine partida cu Danemarca si la scurt timp dupa start s-a desprins la 5-1. Danezele au mai redus din diferenta la jumatatea primei reprize, insa la pauza scorul era 16-12 pentru echipa tarii noastre. in prima repriza, Romania a pierdut-o pe Ada Nechita, accidentata la mana si care nu a mai evoluat pana la final.

Dupa pauza, in minutul 40, Danemarca a restabilit egalitatea, 20-20, apoi chiar a trecut in avantaj, scor 24-23. Echipa antrenata de Gheorghe Tadici nu a cedat si s-a desprins la doua goluri cu doua minute inainte de final, scor 29-27. Danezele au riscat, scotand portarul pentru a avea o jucatoare in plus in atac si s-au apropiat la un singur gol cu un minut pana la sfarsit. Romancele au jucat apoi la trecerea timpului, nicio jucatoare nu a riscat sa arunce la poarta si in cele din urma s-a fluierat joc pasiv, astfel ca danezele aveau la dispozitie jumatate de minut pentru a egala. Iar dupa o aruncare de la noua metri, Thorsgaard a primit mingea pe semicerc si a inscris golul egalizator, cu doar doua secunde inainte de finalul celor 60 de minute de joc.

Danemarca este lider in grupa, dupa ce a invins Ucraina in prima etapa. Norvegia ocupa locul secund inainte sa dispute partida contra Ucrainei, iar Romania este a treia, cu un singur punct dupa doua meciuri. in ultima etapa din grupa, pe 11 decembrie, Romania va infrunta Ucraina. Primele trei clasate in grupa promoveaza in faza principala a grupelor.

Romania – Danemarca: 29-29 (16-12)
Romania: Ungureanu, Dedu – Neagu 10 (5), Tacalie 10, Chiper 3 (1), Chintoan 2, Nechita 1, Pintea 1, Perianu 1, Ardean Elisei 1, Bradeanu, Bondar. Selectioner: Gheorghe Tadici
Danemarca: Toft, Poulsen – Fisker 8, Stine Jorgensen 6, Burgaard 4, Gravholt 3, Norgaard 3, Thorsgaard 2, Kviesgaard 1, Line Jorgensen 1, K. Kristiansen 1, Hansen, Grigel, Holmsgaard, Jensen, Spellerberg. Selectioner Jan Pytlick

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2