Handbal: Romania s-a calificat la turneul final european

PNL

perianuRomania s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin din Suedia, dupa un succes clar la Kaunas cu Lituania, scor 34-24, si dupa victoria echipei Norvegiei in Belarus cu 32-22, ambele meciuri desfasurate in grupa preliminara 1. Romania si Norvegia au obtinut matematic prezenta la turneul final, inaintea ultimelor partide din grupa programate sambata: Romania – Belarus (ora 19:00, Piatra Neamt) si Norvegia – Lituania.

Clasament Grupa 1 dupa 5 etape: 1. Norvegia – 8 p, 2. Romania – 8 p, 3. Belarus – 4 p, 4. Lituania – 0 p.

Tricolorele au obtinut fara emotii calificarea la Euro 2016, asa cum a fost si succesul din Lituania. Chiar si fara Neagu si Manea in echipa, superioritatea Romaniei a fost evidenta in fata unui adversar modest, fara rezultate importante la nivel international de mai bine de 15 ani. Dupa numai 12 minute desfasurate la Kaunas, nationala conducea deja cu 10-2. Romania a inscris constant cu linia de 6 metri, fie pe contraatac, fie in “pozitional”, primele 10 din 12 goluri fiind in contul jucatoarelor Udristoiu, Ardean, Chintoan si Tanasie. Diferenta maxima a fost atinsa inca din minutul 21, scor 15-4.

Tomas Ryde si Costica Buceschi si-au putut urmari astfel din timp si de planul secundar pentru acest meci, cel de a rula toate jucatoarele avute la dispozitie. Avantajul de 11 goluri s-a mentinut in cateva randuri si in repriza a doua. Dupa 60 de minute, Romania s-a impus cu 34-24, scor care a reprezentat si cea mai clara victorie din aceste preliminarii. Rezultatul de referinta al acestei campanii ramane insa acea victorie cu Norvegia inregistrata la Cluj, scor 25-20.

Cu acest obiectiv indeplinit, Romania isi poate concentra acum toate atentia catre cel mai important examen al acestei perioade de timp, Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august).

Lituania – Romania 24-34 (11-20)

Janusauskaite, Stukaite – portari; Repeckaite 3, R. Ivanauskaite, Rukaite, B. Ivanauskaite 7, Ilciukaite 3, Satkauskaite 5, Kniubaite 1, Drevinskiene, Aglinskaite, Verbovik 4, Lubyte, Kazlauskaite 1, Vareikiene. Antrenor: Antanas Skarbalius

Ungureanu, Munteanu – portari; Udristoiu 3, Szucs 1, Bradeanu, Perianu 3, Ardean 4, Tiron 3, Cartas 1, Zamfirescu 2, Tanasie 4, Geiger, Buceschi 4, Chintoan 6, Vizitiu 2, Chiper 1. Antrenor: Tomas Ryde.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1