Hassan Rouhani acuza SUA ca sprijina terorismul in Orientul Mijlociu

Presedintele iranian Hassan Rouhani a acuzat marti Statele Unite ca sunt principalul sustinator al terorismului in Orientul Mijlociu extins, intr-o declaratie pentru o televiziune americana in timpul vizitei la New York pentru Adunarea Generala a ONU, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

“Din pacate, America este sustinatorul terorismului in regiunea noastra. Si, oriunde s-a dus America, terorismul s-a extins in urma sa”, a afirmat Rouhani pentru Fox News prin intermediul unui traducator.

Rouhani a acuzat in mod specific SUA ca desfasoara atacuri aeriene in Siria fara permisiunea regimului de la Damasc.

Iranul este principalul sustinator al presedintelui sirian Bashar al-Assad, care a fost acuzat de crime de razboi. Campania americana din SUA se concentreaza pe sprijinirea fortelor conduse de kurzi care lupta impotriva gruparii extremiste Statul Islamic.

“Sunt uimit de interpretarile domnului Trump in legatura cu terorismul”, a spus Rouhani.

Au existat speculatii si chiar sperante ca Trump si Rouhani se vor intalni la ONU, insa pana acum nu s-a materializat nimic.

Rouhani urmeaza sa sustina miercuri un discurs in cadrul Adunarii Generale a ONU. Trump si-a sustinut discursul marti, evidentiind forta militara a Washingtonului si acuzand Iranul ca este “insetat de sange”.

De cand Trump a retras SUA din acordul din 2015 dintre Teheran si marile puteri in domeniul nuclear, presedintele american a impus sanctiuni impotriva Iranului, incercand sa ii slabeasca economia si sa determine aceasta aceasta tara sa isi schimbe politica externa.

Trump a amenintat sa inaspreasca sanctiunile si a acuzat direct Iranul pentru un atac recent asupra unor instalatii petroliere din Arabia Saudita. Iranul a respins orice implicare in acest atac care a intensificat ingrijorarile privind un posibil razboi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1