HCM Minaur, campioana dupa 16 ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

minaur paul ursachiHCM Minaur Baia Mare a castigat titlul de campioana nationala la handbal masculin dupa 16 ani de asteptare.

Baimarenii au invins si in meciul doi pe CSM Bucuresti, scor 26-24, intr-o sala arhiplina.

HCM Minaur Baia Mare a reusit un sezon de vis: a cucerit Cupa Romaniei, iar marti seara a castigat si campionatul Ligii Nationale. Doua performante incredibile pentru sportul maramuresean, aplaudate la scena deschisa de publicul spectator. Nu strica daca “generalul” vietii cotidiene din Baia Mare si cel care a propus un club cu toate sectiile care sa se cheme Minaur, sa fi asistat si el la meciul al doilea, al baietilor. Sau poate ca dezamagirea purcoiului de bani aruncat pentru locul al doilea a fost prea mare.

Baietii si-au vazut de treaba, au stat in spatele vedetelor de la fete si au obtinut mai mult decat ele. Este meritul lor si a celor care au stiut sa compuna o partitura adevarata din mai multi solisti buni. Meciul a inceput intr-o nota de echilibru, cu 2-2 (5), dar imediat s-a facut 4-2, dupa golurile marcate de Pribanic si de Fotache. Jocul s-a echilibrat din nou, s-a ajuns la 6-5 (15), dupa care Minaur izbuteste un nou plus: 9-6 (16) si 10-7 (21). Bozo Rudic cere time-out, enervat usor de ce se intampla in teren, si rezultatele se vad: 10-10 (24). Finalul de prima repriza este ciudat: Malmagro inscrie, apoi este eliminat. Nu stam bine in aparare si Mihai este si el eliminat pentru doua minute. Din fericire, CSM Bucuresti nu se descurca si scorul ramane 11-10. Milosevic egaleaza la 11, apoi Malmagro rateaza un 7m, pentru ca CSM sa piarda mingea la o pasa in aut. Ultima faza de poarta aduce un 7m, Eklemovic marcheaza si se intra la cabine cu 12-11.

Partea a doua incepe intr-o nota de echilibru: 13-13 (33). Apoi urmeaza cea mai buna perioada de joc din acest meci pentru Minaur si o desprindere pe cinste: 18-13 (39). Lumea exulta, se scandeaza si se aplauda in picioare, dar Rudic cere un nou time-out si lucrurile se schimba. Ratam prea mult, nu suntem nici prea atenti in aparare si se ajunge la 18-17 (46). Apoi Militaru este eliminat si Sabou rateaza un 7m. La faza urmatoare, Rudic scoate portarul si introduce un jucator de camp, Sabou recupereaza balonul si inscrie din jumatate proprie: 19-17 (47). Diferenta de scor nu creste, dar nici nu scade si se ajunge la 23-21 (54). Stegavik inscrie, apoi este eliminat. Apoi Negru rateaza un 7m (scoate Tatai cu piciorul) si finalul se anunta incendiar, mai ales dupa ce Militaru inscrie pentru 24-22 (58). Stegavik linisteste putin apele cu un gol, apoi este un inceput de incaierare intre Novanc si Sadoveac (care primesc cartonase rosii), plus Bera care vede si el doua minute. Kostadinovici inscrie cu un minut si noua secunde inainte de final, apoi se acorda fortare la Eklemovic, dar, din fericire, Milosevic se grabeste si paseaza in aut. Inscrie si Sabou, iar Negru inchide tabela: 26-24. Minaur este noua campioana a Romaniei.

HCM Minaur Baia Mare – CSM Bucuresti: 26-24 (12-11)
Au arbitrat: Bogdan Stark (Bucuresti) – Romeo Stefan (Ploiesti)
Aruncari de la 7m: 2/7-5/7
Minute de eliminare: 10-10 (in min. 59, Sadoveac si Novanc au primit rosu direct)
HCM Minaur: Tatai, R. Pop – Stegavik 6, Malmagro 4, Sabou 4, Sadoveac 4, Eklemovic 4 (2), Pribanic 2, Fotache 2, Busecan, Grasu, Bera, Popescu, Martinez, Mihai, D. Muresan. Antrenori: Lars Walter si Petru Pop
CSM Bucuresti: Iancu, Blazevic – Negru 10 (4), Milosevic 3, Stamate 3, Somlea 2, Wetterbrandt 1, Marijanac 1 (1), Militaru 1, Novanc 1, Ungureanu 1, Kostadinovic 1, Constantinescu, Sincelean, Patru, Rotaru. Antrenori: Bozo Rudic, Ovidiu Mihaila

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole