Hernia inghinală: 5 cauze commune

(Poza se poate descarca de aici)

Hernia inghinală este o afecțiune medicală în care un organ abdominal (de obicei, o porțiune a intestinului), pătrunde în canalul inghinal, ca urmare a unei rupturi musculare la nivelul respectiv. Aceasta poate provoca durere, mâncărimi și disconfort în regiunea abdomenului și a zonei inghinale, iar zona se poate umfla.

Află din acest articol care sunt cele mai comune cauze ale apariției herniei inghinale.

Excesul de greutate și obezitatea

Acum că ai aflat ce este hernia inghinala, trebuie să afli care sunt cele mai comune cauze pentru apariția acesteia. O cauză comună o reprezintă excesul de greutate și obezitate. Acestea măresc riscul de apariție a herniei deoarece presează asupra mușchilor din peretele abdominal, iar tonusul muscular este scăzut. De asemenea, grăsimile în exces reduc gradul de mobilitate al musculaturii abdominale. Ca rezultat, mușchii nu mai au puterea suficientă pentru a susține peretele abdominal și apare îngustarea spațiilor dintre mușchi și organe.

Pe lângă excesul de greutate și obezitatea, alte factori de risc din această categorie, care pot contribui la apariția herniei inghinale includ dietele bogate în carbohidrați și lipsa exercițiilor fizice regulate.

Leziunile fizice sau activități care cresc presiunea abdominală

Leziunile fizice sau activitățile care cresc presiunea abdominală reprezintă un alt factori comun de risc pentru hernia inghinală. Acestea includ exercițiile fizice și activitățile sportive intense. Exercițiile fizice intense, precum ridicarea greutăților, pot duce la o presiune crescută pe mușchii abdominali, fapt care poate provoca hernie.

Trebuie să iei măsuri preventive pentru a reduce riscul de hernie inghinală. Dacă practicile profesionale sau exercițiile implică o presiune crescută în abdomen, este important să faci pauze dese pentru relaxare și să eviți alte activități care pot genera această presiune.

Tusea cronică și strănutul

O altă cauză destul de frecventă a apariției herniei inghinale o reprezintă tusea cronică și strănutul prelungit. Aceste activități implică o contracție puternică și prelungită a mușchilor abdominali și a ligamentelor care înconjoară organele interne, ceea ce poate provoca o deschidere în această zonă, creând astfel un spațiu ce permite herniei să se extindă.

În timp, aceste simptome pot duce la slăbirea mușchilor abdominali și ligamentelor care înconjoară organele interne. Din acest motiv, este important să înveți cum să gestionezi tusea cronică și strănutul prelungit. Exercițiile de respirație profundă pot fi utile pentru a reduce intensitatea tusei cronice sau a strănutului prelungit. Aceasta implică inhalații adânci și expirații lente pe nas și gură. Acest exercițiu vizează relaxarea mușchilor toracici și a celor abdominali, minimizând presiunea asupra organelor interne.

Prin urmare, tusea cronică sau strănutul prelungit pot fi o cauză comună pentru hernia inghinală, din cauza efectelor pe termen lung asupra mușchilor abdominali și ligamentelor care înconjoară organele interne.

Sarcina

Femeile gravide sunt mult mai susceptibile la hernia inghinală din cauza modificărilor hormonale produse de sarcină. Aceste schimbări hormonale fac ca ligamentele abdominale să devină mai slabe, ceea ce poate duce la apariția unei hernii inghinale. De asemenea, femeile care au avut mai multe sarcini sunt predispuse la formarea herniei inghinale mai repede. Din acest motiv, dacă ești însărcinată, este important să te consulți cu un medic înainte de a începe orice tip de activitate fizică pentru a te asigura că abdomenul tău este suficient de puternic pentru a rezista presiunii și a preveni formarea herniei.

Persoanele care au suferit un bypass gastric sau alte operații abdominale majore

Persoanele care au suferit un bypass gastric sau alte operații abdominale majore sunt la risc mai mare de a dezvolta hernie inghinală. Acest lucru apare ca urmare a faptului că aceste proceduri chirurgicale pot provoca modificări în structura țesutului muscular, astfel încât acesta să nu mai poată susține peretele abdominal. Această slăbire a peretelui abdominal poate crește riscul de hernie inghinala.

De asemenea, dacă ai suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră, țesutul din jurul orificiilor inghinale poate fi mai subțire și mai rigid, ceea ce poate duce la apariția unei hernii. Un alt factor care poate contribui la aceasta este presiunea constantă pe care o pot exercita organele abdominale asupra musculaturii din zona inghinală.

Acest articol are rol informativ. Dacă prezinți simptomele prezentate în acesta și te încadrezi în categoriile enumerate, se recomandă contactarea medicului pentru a urma tratamentul necesar.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu