HHC, alături de Viorel și de multe alte famili vulnerabile. Cum poți sprijini și tu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Viorel a rămas primăvara aceasta singur cu patru copii după ce soția a murit, subit, în somn. Din acel moment, fiecare zi este o luptă pentru a-și ține cei copiii aproape: a trebuit să plece din casa socrilor împreună cu băieții (13 ani, 12 ani, 7 ani și 2 ani), a închiriat o garsonieră unde nu au apă caldă, iar singurele obiecte sunt un pat pe care dorm copiii, o saltea subțire pe care doarme tatăl, o masă din plastic și două scaune. Nu au mașină de spălat rufe, dulap pentru haine, frigider, televizor, veselă, nici măcar aragaz. Singura mâncarea caldă este ceea ce pot prăji într-o friteuză electrică. Cu toate acestea, Viorel este ordonat și are grijă să fie curați și îngrijiți copiii.

Condițiile în care familia lui Viorel își duce traiul sunt la limita sărăciei și, oricât s-ar strădui, tatăl nu poate ține pasul cu cheltuielile din alocațiile copiilor și indemnizația de creștere pentru cel mic. Își face griji în ce privește siguranța locuinței, la orice întârziere de plată sau din alte motive, existând posibilitatea ca proprietarul să-I evacueze.

Din luna februarie i-am inclus pe Viorel și familia lui în Programul de prevenire a separării copilului de familie: au primit alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite pentru cei 3 copii școlari, inclusiv bani pentru plata chiriei. În același timp Cosmina, asistent social al Hope and Homes for Children, îi oferă tatălui consiliere și îndrumare pentru mai multă încredere în rolul de tată singur.

Continuăm să fim alături de Viorel și de multe alte famili vulnerabile, iar pentru asta, ne poți sprijini și tu:
✔️printr-o donație cu cardul pe site-ul nostru: www.hopeandhomes.ro
✔️cu un SMS la 8844 cu textul HOPE, donație lunară recurentă de 2 EUR

Hope and Homes for Children Romania

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2