HHC Romania: 38 de institutii inchise si peste 15.000 de copii salvati de la abandon (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

stefan darabusParteneriatul dintre Hope and Homes for Children Romania si Absolute Return for Kids (Ark), una dintre cele mai importante organizatii internationale din domeniul protectiei copilului, a inceput in anul 2002 cu scopul de a sustine autoritatile in efortul de a reforma sistemul de protectie a copilului din Romania. In februarie 2011, parteneriatul a fost reinnoit pe o perioada de patru ani pentru a continua eforturile de inchidere a tuturor institutiilor de tip vechi din Romania pana in anul 2020.

Incheierea parteneriatului dintre cele doua organizatii a fost sarbatorita vineri, 18 martie, printr-un eveniment organizat la resedinta Ambasadorului Marii Britanii, Excelenta Sa Paul Brummell. Din partea Hope and Homes for Children au participat Printesa Marina Sturdza, presedinte onorific, Mark Waddington, CEO, Stefan Darabus, director regional Europa Centrala si de Sud, Otto Sestak, director national, si Dragos Bucurenci, purtator de cuvant. Printre invitati s-au numarat Dragos-Ioan Tudorache, seful Cancelariei Primului Ministru, Dean Thompson, Charge d’Affaires in cadrul Ambasadei SUA, ambasadorul Mihnea Constantinescu, Amalia Nastase, Veronica Savanciuc (Lowe), violonistul Alexandru Tomescu, ambasador Hope and Homes for Children, reprezentanti ai companiilor partenere si ai autoritatilor, precum si sustinatori ai organizatiei. Invitatul special al serii a fost pianistul Sergiu Tuhutiu care a sustinut un recital de pian.

”Am fost incantat sa fiu gazda unui eveniment prin care sa sarbatorim parteneriatul dintre Hope and Homes for Chdilren si Ark. Aceasta initiativa a ajutat la imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor din sistemul de protectie prin reunificarea cu familia, asistenta maternala, adoptie si ingrijire in case de tip familial ca alternativa la institutiile de stat de tip “mamut”. Cu ocazia unei vizite recente in Baia Mare, am vazut o parte din rezultatele acestui parteneriat, inclusiv in cadrul unei intalniri cu o tanara mama singura care, cu un ajutor modest din partea Hope and Homes for Children, a reusit sa isi pastreze familia unita. Felicitari tuturor celor care au facut aceste lucruri posibile!”, a spus ES D-l Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii.

”Pentru a face lucruri uimitoare, trebuie sa te bazezi pe parteneri de incredere, sa gandesti la scara mare si sa ai resurse pentru initiative de calibru mare. Impactul unui asemenea proiect ambitios, cum este parteneriatul cu Absolute Return for Kids, va fi un catalizator si va avea un efect de domino, atat ca si magnitudine cat si ca si scop, in tarile europene inconjuratoare si apoi la nivel global.”, a adaugat Stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud al Hope and Homes for Children.

Daca in momentul semnarii parteneriatului in 2011, in institutiile de tip vechi se mai aflau 10.833 de copii, numarul acestora a scazut la mai putin de 8.000 la finalul anului 2015. Activitatile parteneriatului s-au concentratepe inchiderea institutiilor de tip mamut, reintegrarea in familie sau mutarea in case de tip familial a copiilor din institutiile inchise, prevenirea intrarii in sistema copiilor aflati in situatii de risc de abandon, instruirea personalului din sistem si reintagrarea socio-profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie.

Parteneriatul s-a desfasurat in doua faze de cate doi ani fiecare, prima creand premisele pentru implementarea celei de-a doua si atingerea scopului, si anume eradicarea institutionalizarii ca forma de protectie a copilului in Romania.

Rezultate parteneriatului dintre Hope and Homes for Children Romania si Ark (2002-2015):

• 15.141 copii salvati de la abandon

• 38 de institutii inchise sau in curs de inchidere

• 2.555 copii scosi din institutii

• 66 case sau apartamente de tip familial dezvoltate sau renovate

• 4.202 de tineri sprijiniti pentru a parasi sistemul de protectie (reintegrare in familie, sprijin pentru o viata independenta, plasarea in grija unui asistent maternal etc.)

• 6.333 de persoane din domeniul protectiei copilului instruite (personal direct implicat, manageri, profesionisti din domeniul protectiei copilului etc.).

• 9.500 de copii ale caror vieti au fost schimbate datorita pregatirii personalului.

Absolute Return for Kids (Ark) din Marea Britanie este una dintre cele mai importante organizatii internationale din domeniul protectiei copilului. Misiunea organizatiei este de de a transforma vietile copiilor din intreaga lume. Cu sustinerea corespunzatoare, fiecare copil, indiferent de trecutul lui sau de mediul in care traieste, poate sa reuseasca in viata, iar abordarea ambitioasa a Ark a produs beneficii importante in viata copiilor din Marea Britanie si din intreaga lume. Cu un buget de peste 200 de milioane de euro, Ark sustine programe relevante pentru dezvoltarea capacitatii de implementare a proiectelor organizatiilor partenere, printre care si Hope and Homes for Children Romania.

ZiarMM

hhc 3 hhc hhc`1 hhc2

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Attila

    Cum? Cu acest prilej nu si-a spus punctul de vedere si dl. avocat cristian niculescu tagarlas augustin, liderul liberal? Se pare ca doamna fat a ratat evenimentul. Pacat.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2