HHC Romania, implicat in auditul serviciilor sociale din Republica Moldova

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

HHC Romania si CCF Moldova au elaborat un audit al serviciilor sociale din Republica Moldova in cadrul proiectului “Consolidarea capacitatii societatii civile pentru participarea incluziva in societate a celor mai marginalizati parinti si copii”.

Auditul serviciilor sociale din Republica Moldova are drept scop obtinerea unei imagini reale a sistemului de protectie a copilului la nivelul UTA Balti, Basarabeasca, Cantemir, Cimislia, Donduseni, Drochia, Edinet, Hancesti, Ocnita, Leova, Riscani, municipiul Chisinau si a ansamblului de servicii de care beneficiaza copiii din protectia statului.

Totodata, proiectul “Consolidarea capacitatii societatii civile pentru participarea incluziva in societate a celor mai marginalizati parinti si copii”, finantat de Uniunea Europeana si implementat de CCF Moldova si HHC, isi propune sa consolideze capacitatea societatii civile in promovarea drepturilor copilului si sa contribuie la reforma in sistemul de protectie a copilului din Moldova.

In total, la proiect participa 28 de Organizatii non-guvernamentale din 13 raioane ale tarii. Este vorba de organizatii de nivel local, care activeaza in domeniul protectiei copilului si familiei si doresc sa-si extinda capacitatile de pledoarie pentru apararea drepturilor copiilor vulnerabili si a parintilor. Scopul studiului este de a analiza nivelul de implementare a politicilor in 123 raioane. Evaluarea va oferi informatia necesara pentru pledoaria bazata pe evidente si dovezi.

ONGurile locale si CCF/HHC vor utiliza concluziile si recomandarile studiului pentru a informa autoritatile publice si a influenta nivelul de implementare a politicilor. Rezultatele obtinute vor fi utilizate pentru a dezvolta servicii sociale noi in regiunile unde ele nu exista si de a imbunati calitatea prestarii serviciilor existente. Raportul va fi prezentat partenerilor din localitatile vizate cu scopul de a eficientiza planificarea bazata pe evidente. Aceasta evaluare va servi drept reper si punct de pornire pentru o analiza repetata in 2017, care ar permite compararea situatiei initiale cu cea finala.

Referitor la toate acestea, Stefan Darabus, director Regional pentru Europa Centrala si de Sud, HHC Marea Britanie a declarat ca “acum stim clar cu ce ne confruntam in Moldova. Si ce avem de facut pentru ca toti copiii ca creasca intr-un mediu familial”.

Vezi mai multe AICI

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2