Himalaya: Trupurile a sapte alpinisti, recuperate de pe muntele Nanda Devi

Reclame home 1
Reclame home 1

Trupurile a sapte alpinisti care si-au pierdut viata pe al doilea cel mai inalt munte din India au fost recuperate de o echipa de salvare, au indicat luni oficiali locali, citati de dpa, titreaza Agerpres.

Cautarile continua insa pentru descoperirea corpului unui al optulea alpinist care si-a pierdut viata pe muntele Nanda Devi, a declarat responsabilul local Vijay Kumar Jogdande, precizand ca operatiunile de salvare au durat aproape o luna. O echipa internationala de alpinisti din care faceau parte patru britanici, doi americani, un australian si un indian a disparut pe 24 mai.

Grupul incerca sa ajunga pe un varf neexplorat al muntelui de 7.817 de metri, cand a fost lovit de avalansa, au indicat oficialii. Pana la inceputul lunii iunie, elicopterele trimise in cautarea alpinistilor au reperat cinci corpuri in respectiva regiune.

„O echipa de alpinisti din cadrul Politiei de Frontiera Indo-Tibetane, care traversa zona, situata la o inaltime de peste 5.000 de metri, a descoperit cadavrele a sapte alpinisti duminica. Corpurile au fost recuperate de la 1,5 metri sub zapada si se aflau in stare intacta”, a precizat Jogdande.

Misiunea de a recupera cadavrele a fost impiedicata de vremea nefavorabila, cu ninsori si vanturi puternice, dar si de terenul accidentat de pe Nanda Devi. Grupul de alpinisti era condus de experimentatul ghid britanic Martin Moran, a carui companie Moran Mountain a condus multe expeditii in zona indiana a lantului Himalaya.

Nanda Devi este cunoscut drept unul dintre cele mai dificili munti pentru alpinisti.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole