Hollande, Merkel si Porosenko fac apel la o „incetare imediata a focului” in estul Ucrainei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ucraina donetkPresedintele francez François Hollande, cancelarul german Angela Merkel si seful statului ucrainean Petro Porosenko au facut un apel duminica la „o incetare imediata a focului” in estul Ucrainei, informeaza AFP, care citeaza surse apropiate presedintiei franceze, transmite Agerpres.

Cu prilejul unei convorbiri telefonice, cei trei lideri au discutat despre situatia din Ucraina si si-au exprimat regretul cu privire la esecul discutiilor grupului de contact, care au avut loc sambata la Minsk.

Convorbirile de pace pentru estul Ucrainei, organizate sambata la Minsk, s-au incheiat dupa aproape patru ore de discutii, fara a se ajunge la un acord.

La aceste discutii, partea ucraineana a fost reprezentata de fostul presedinte Leonid Kucima, iar separatistii prorusi de Denis Pusilin si Vladislav Deinego (din partea autoproclamatelor republici populare Donetk si Lugansk). Din partea OSCE a participat Heidi Tagliavini, iar Rusia a fost reprezentata de ambasadorul sau la Kiev, Mihail Zurabov.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2