Hollande: Nicio tara “nu poate fi scutita de obligatia” primirii refugiatilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

hollandePresedintele francez Francois Hollande a declarat duminica la Tanger ca nicio tara europeana “nu poate fi scutita de obligatia” primirii “refugiatilor in cadrul dreptului de azil”, intr-o conferinta de presa la incheierea vizitei sale in Maroc, informeaza AFP citata de Agerpres.

In legatura cu repartizarea “refugiatilor in cadrul dreptului de azil, aceasta repartizare trebuie sa fie in toate tarile europene, nimeni nu poate fi scutit de obligatie sau atunci nu mai apartinem aceluiasi intreg bazat pe valori si principii”, a spus Hollande.

Seful statului francez s-a exprimat cu trei zile inaintea unui summit european extraordinar ce trebuie sa decida miercuri la Bruxelles repartizarea in solidaritate a 120.000 de refugiati in statele membre.

Hollande a amintit de asemenea ca el “doreste impreuna cu cancelarul (german) Angela Merkel ca acest mecanism (de repartizare) sa fie obligatoriu”, dar unele tari “il refuza”.

El a spus ca a cerut ministrului sau de interne Bernard Cazeneuve sa apere acest mecanism la intalnirea cu omologii sai europeni marti, inaintea summitului.

Miercuri la Bruxelles, cele 28 de state membre ale UE trebuie in mod special sa cada de acord asupra repartizarii a 120.000 de refugiati propusa de Comisia Europeana pentru a reduce presiunea asupra Italiei, Greciei si Ungariei confruntate cu un aflux fara precedent de solicitanti de azil.

O majoritate dintre cele 28 de state sunt favorabile acestei masuri de urgenta, dar mai multe tari se opun ferm acestui plan dintre care Ungaria, Polonia, Slovacia si Republica Ceha, aminteste France Presse.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2