Honda va inceta sa mai vanda vehicule cu motoare diesel in Europa din 2021

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Honda Motor Co Ltd a anuntat luni ca va elimina toate vehicule cu motoare diesel din oferta sa pana in 2021, in favoarea modelelor cu propulsie electrica, in conditiile in care constructorul auto japonez vrea sa electrifice toate automobilele sale europene pana in 2025, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Honda este ultimul constructor care decide sa reduca productia de automobile diesel pentru a respecta normele cele mai stricte privind emisiile poluante. Planul constructorului nipon vizeaza un obiectiv pe teren lung conform caruia automobilele electrice ar urma sa reprezinte doua treimi din linia sa de produse in anul 2030 fata de mai putin de 10% in prezent.

Pana in 2020, potrivit tintelor stabilite de Uniunea Europeana, emisiile de CO2 trebuie reduse la 95 de grame per kilometru pentru 95% din autoturisme fata de media actuala de 120,5 grame per kilometru, o cifra care a crescut recent ca urmare a preferintei consumatorilor pentru SUV-uri. Toate automobilele noi din UE trebuie sa respecte aceasta tinta in 2021.

Pentru Honda, scaderea cererii pentru vehiculele cu motoare diesel si noile standarde mai dure privind emisiile poluante i-ar fi pus sub semnul intrebarii viitorul in Europa.

In luna februarie a acestui an Honda a anuntat ca in 2021 isi va inchide singura uzina din Marea Britanie, o decizie care inseamna pierderea a 3.500 de locuri de munca.

Honda, al treilea mare constructor auto japonez, a precizat ca pana in 2025 isi va reduce numarul de modele oferite cu o treime fata de oferta actuala, o masura care ii va permite sa isi diminueze costurile globale de productie cu 10% si sa redirectioneze economiile realizate astfel spre cercetare si dezvoltare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2