Honduras: 900 de personae au baut din cea mai mare ceasca de cafea din lume

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Honduras a doborat recordul mondial detinut anterior de Anglia pentru cea mai mare ceasca de cafea, a anuntat guvernul tarii, citat sambata de AFP si titrat de Agerpres.

Seful statului, Juan Orlando Hernandez, a prezidat ceremonia de prezentare a cestii cu 18.000 de litri de cafea, eveniment desfasurat intr-un parc din San Sebastian (vest).

Potrivit unui comunicat guvernamental, precedentul record mondial Guinness a fost stabilit in decembrie 2012 in Londra, cu o ceasca de 13.200 de litri de cafea. Noua sute de persoane au baut din ceasca gigantica, Honduras doborand astfel si recordul pentru cei mai multi participanti la o degustare de cafea, detinut anterior de orasul mexican Puerto Vallarta (491 de consumatori).

Presedintele Honduras solicita o mai buna remunerare a producatorilor. Pentru o ceasca de cafea vanduta cu 5 dolari in New York, producatorul nu primeste decat doi centi, sustine seful statului.

Honduras are 120.000 de producatori de cafea, care cultiva peste 250.000 de hectare in 16 dintre cele 18 departamente ale tarii. Majoritatea fermelor detin mai putin de cinci hectare. Al cincilea cel mai mare producator de cafea din lume si cel mai important din America Centrala, Honduras a exportat peste 432 de milioane de kilograme de cafea in ultimul sezon, 2017-2018.

Foto: RTL-TVi

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *