Hong Kong: Grav accident rutier soldat cu 5 morti si 32 de raniti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cinci persoane si-au pierdut viata vineri, iar alte 32 au fost ranite in ciocnirea foarte violenta intre un autocar care transporta spre aeroportul din Hong Kong angajati ai companiei Cathay Pacific si un taxi, a anuntat politia, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

Accidentul, petrecut in zorii zilei pe Insula Tsing Yi, a sfaramat jumatatea din spate a taxiului si a smuls partea din fata a autocarului, potrivit imaginilor publicate de media locale.

„Credem ca taxiul a ramas in pana si s-a oprit pe banda stanga. Circa 40 de minute mai tarziu, autocarul l-a lovit din spate”, a declarat un inalt responsabil al politiei din Hong Hong, Yip Siu-ming.

Soferul autocarul a pierdut apoi controlul vehiculului care a lovit balustrada din dreapta, apoi cea din stanga, socuri atat de violente incat trei pasageri au fost aruncati afara din autocar. Conducatorul acestuia in varsta de 62 de ani a fost, de asemenea, proiectat in exterior si ranit.

Soferul taxiului, doi barbati si doua femei au murit, a precizat politia.

Compania aeriana Cathay Pacific a confirmat ca o „naveta transportandu-i pe angajatii nostri a fost implicata in aceasta dimineata intr-un accident rutier”.

Yip Siu-ming a mai informat ca anchetatorii trebuie sa verifice daca soferul autocarului, care lucra de 10 ore, nu era obosit sau sub influenta alcoolului.

„Evident ca soferul nu a vazut taxiul in pana pe sosea”, a declarat Yip Siu-ming, precizand ca soferul trebuia sa lucreze intre orele 19.00 si 07.00.

Accidentul s-a produs pe Insula Tsing Yi, pe una dintre autostrazile care uneste aeroportul international, situat pe Insula Lantau, cu Peninsula Kowloon si Insula Hong Kong.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2