Hong Kong intentioneaza sa construiasca o insula artificiala in valoare de 79 de miliarde dolari

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Autoritatile din Hong Kong au anuntat marti ca intentioneaza sa construiasca una din cele mai mari insule artificiale din lume, cu un pret de cost estimat la 79 de miliarde de dolari, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Propunerea Guvernului din Hong Kong prevede recuperarea a 1.000 de hectare din jurul celei mai mari insule care formeaza teritoriul Hong Kong, Lantau, in ideea de a putea construi pana la 260.000 de locuinte si a rezolva astfel deficitul de locuinte din oras. Hong Kong-ul este renumit pentru ca are una din cele mai putin accesibile piete imobiliare de pe planeta.

Insula artificiala, care va avea o suprafata de aproape trei ori mai mare decat Central Park din New York, ar urma sa coste de patru ori mai mult decat a costat aeroportul international Hong Kong inaugurat pe insula Lantau in 1998 si ar devansa cu mult faimosul complex in forma de palmier Palm Jumeirah din Dubai, care potrivit presei a costat 12 miliarde de dolari.

Insa criticii sustin ca acest proiect este mult prea costisitor si ar putea afecta mediul inconjurator, in special vietuitoarele marine. Activistul pro-democratie Eddie Chu sustine ca nota de plata ar putea urca pana la 112 miliarde dolari in 2025, cand ar urma sa demareze lucrarile de recuperare a terenului.

Insula Lantau gazduieste de anul trecut cel mai lung pod maritim din lume, care face legatura intre Hong Kong, Macao si China continentala, intr-o perioada in care Beijingul vrea sa isi extinda controlul asupra teritoriilor sale semi-autonome.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *