Hope and Homes for Children si NN au implementat programul “sanatate pentru o viata mai buna”, in beneficiul copiilor si tinerilor vulnerabili

PNL

Cu sprijinul NN, 80 de copii si tineri au beneficiat de tratamente si servicii medicale si alti 160 au primit consiliere privind obiceiurile de viata sanatoasa

Hope and Homes for Children si NN anunta rezultatele programului „Sanatate pentru o viata mai buna”, prin care 80 de copii si tineri inclusi in programele Fundatiei au beneficiat de tratamente si interventii medicale, iar alti 160 de copii au primit consiliere privind obiceiurile de viata sanatoasa. Programul, realizat prin parteneriatul dintre NN si Hope and Homes for Children, a fost implementat pe parcursul unui an de zile si s-a axat pe acoperirea nevoilor legate de sanatate ale copiilor vulnerabili: atat facilitarea accesului la serviciile medicale de baza si de specialitate, cat si derularea de campanii de consiliere si educatie pentru adoptarea unui stil de viata mai sanatos.

Beneficiarii directi ai fondurilor donate de NN au fost copiii si tinerii institutionalizati, cei care locuiesc in casele de tip familial, cei care frecventeaza centrele de zi, precum si copiii si mamele aflate in centrele de primire in regim de urgenta, dar si tinerii care au parasit sistemul de protectie.

Pe parcursul anului 2017, programul a acoperit costurile pentru diverse nevoi medicale si interventii de specialitate pentru 40 de copii si tineri, tratamente stomatologice pentru 20 de tineri iesiti din sistemul de protectie si campanii de consiliere pentru 160 de copii si familiile lor, inclusi in programele Fundatiei de prevenire a abandonului din cinci judete: Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Botosani si Iasi. Au fost asigurate ingrijirea si tratamentele esentiale pentru copiii bolnavi cronic si tratamente si interventii medicale pentru tinerii dezinstitutionalizati. In cadrul programului au fost organizate excursii si alte activitati de recreere si socializare pentru copiii cu nevoi speciale din judetele Iasi si Suceava. Copiii din Suceava au vizitat Maramuresul, s-au plimbat cu mocanita si au participat la activitati ecologice, iar copiii din Iasi au vizitat diverse manastiri, muzee si targuri din judet si au fost implicati in diferite activitati legate de mediu. Toate aceste actiuni au fost realizate si cu sprijinul autoritatilor locale.

”Toti copiii trebuie incurajati si sustinuti permanent sa aiba o viata sanatoasa atat din punct de vedere fizic, cat si emotional, sanatatea fiind o conditie esentiala pentru dezvoltarea lor armonioasa. De aceea, in baza angajamentului NN fata de societate, ne propunem sa ajutam copii si familii vulnerabile sa aiba acces cel putin la serviciile medicale de baza de care au nevoie si de care le este dificil sa beneficieze. Ne bucuram ca impreuna cu Hope and Homes for Children putem contribui la ameliorarea starii de sanatate si bunastarii acestor copii, astfel incat ei sa aiba sansa sa-si atinga potentialul in viitor”, spune Anna Grzelonska, CEO NN Asigurari de Viata.

Familiile aflate in dificultate nu au, in majoritatea cazurilor, acces la serviciile medicale primare sau de specialitate pentru copii, mai ales din cauza lipsei de informatii privind serviciile medicale sau, efectiv, din cauza inexistentei acestor servicii in anumite zone. La acestea se adauga lipsa resurselor financiare necesare pentru acoperirea costurilor pe care le implica anumite analize, tratamente si interventii.

Astfel, dupa primele 6 luni de implementare cu succes a programului „Sanatate pentru o viata mai buna”, au fost alocate resurse financiare si pentru sprijinirea copiilor din familiile expuse riscului de abandon. Cu ajutorul acestor fonduri, 10 copii din 3 familii din judetul Bacau, 23 de copii din 7 familii din judetul Iasi si 5 copii din 5 familii din Maramures au fost inclusi in programul de prevenire a separarii copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children.

”Saracia nu inseamna doar mai putine jucarii, pentru un copil din trei din Romania saracia inseamna in primul rand o sanatate precara care-i va marca intreaga viata. In absenta unui program care sa-i invete sa aiba grija de sanatatea lor si sa le ofere acces la servicii medicale primare, copiii saraci de azi vor fi tineri lipsiti de sansa de maine. Prin programul derulat in parteneriat cu NN, 80 de tineri si-au recastigat dreptul la un viitor si speranta pentru o viata mai buna”, a declarat Dragos Bucurenci, director de dezvoltare, Hope and Homes for Children.

Parteneriatul dintre NN si Hope and Homes for Children a pornit de la crezul ca dragostea vindeca si ca afectiunea este o componenta foarte importanta care nu trebuie sa lipseasca din viata niciunui copil, pentru ca de ea este legata dezvoltarea cat mai armonioasa si sanatoasa a celor mici. In vara anului 2016, ca parte a campaniei pentru lansarea asigurarii de sanatate, NN a instalat in Baneasa Shopping Mall o cabina foto de donat pupici cu scopul strangerii de bani pentru programele derulate de Fundatia Hope and Homes for Children in beneficiul copiilor vulnerabili. In urma acestei campanii au fost adunate fondurile prin care a fost implementat programul „Sanatate pentru o viata mai buna” care va continua si pe parcursul anului 2018.

www.hopeandhomes.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1