Horodniceanu: CCR a plasat de fapt parchetele nu sub autoritatea, ci sub exercitiul potential discretionar al ministrului Justitiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, considera ca, prin decizia data, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a plasat de fapt parchetele nu sub autoritatea, ci sub exercitiul potential discretionar al ministrului Justitiei, care este om politic sau sustinut politic, informeaza AGERPRES.

„Prin decizia de astazi, Curtea Constitutionala a plasat de fapt parchetele nu sub autoritatea, ci sub exercitiul potential discretionar al ministrului Justitiei, care este om politic sau, dupa caz, sustinut politic. Garantul constitutional al independentei Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, a fost redus la un rol steril, invitat sa faca figuratie”, a declarat pentru AGERPRES Daniel Horodniceanu.

El a spus ca avizul consultativ al Sectiei de procurori a CSM „este inutil” daca la capatul lantului decizional se afla doar obligatia presedintelui de a respecta decizia ministrului.

„Este o aberatie logica daca vrem o justitie independenta. In aceasta consacrare a interpretarii legii, linia de demarcatie intre puterile statului este stearsa in detrimentul independentei unei parti din autoritatea judecatoreasca, magistratul procuror. Asta fara a pune in discutie caracterul obligatoriu al deciziei CCR”, a mai spus seful DIICOT.

Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat miercuri ca exista conflict intre puteri in cazul respingerii de catre seful statului a revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Dupa pronuntare, CCR a precizat ca presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, fiind constatata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2