Hotarare de Guvern privind medicamente noi pentru afectiuni oncologice ar putea fi adoptata in august

Reclame home 1
Reclame home 1

medicamenteHotararea de guvern modificata privind aprobarea unor medicamente noi necesare tratamentului unor afectiuni oncologice ar putea fi adoptata in luna august, a declarat marti Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

„In forma actuala, care va intra cat de curand in sedinta de Guvern (HG nr.720), vor fi aprobate nu trei medicamente oncologice, cum era in forma din martie, ci 12 medicamente oncologice, tocmai pentru a oferi acces pacientilor la medicatie. In momentul de fata, HG-ul nu face altceva decat sa le introduca in schemele de compensare sau de acordare gratuita pe diverse patologii, fiecare pe conditiile sale. Medicamentele exista pe piata, nu asta este problema ca ele ar lipsi, ci faptul ca nu sunt compensate, unele din ele costa mai mult sau mai putin”, a precizat Colintineanu, la sediul MS, raspunzand unei intrebari privind cazul pacientului care a decedat pentru ca nu a avut acces la tratament, caz prezentat marti de Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR).

Potrivit lui Colintineanu, la data de 23 februarie, Ministerul Sanatatii a primit de la Agentia Nationala a Medicamentului o cerere de modificare a hotararii de guvern in cauza — zece produse sa fie incluse in noua forma a HG nr. 720, ca acestea sa intre in compensare, respectiv gratuitate.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole