Hotelierii au pregatit 50.000 de locuri de cazare la mare pentru minivacanta de Rusalii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Cei mai multi dintre turistii romani vor merge la mare in aceasta minivacanta de Rusalii, iar hotelierii le-au pregatit 50.000 de locuri de cazare, la preturile din programul „Litoralul pentru toti”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Dragos Raducan, prim-vicepresedinte executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

„Asteptarile noastre sunt foarte mari. Litoralul va fi vedeta in aceasta minivacanta. Foarte multi turisti vor merge la mare, mai ales ca de 1 mai nu au fost multe zile libere. Hotelierii le-au pregatit 50.000 de locuri de cazare”, a spus Raducan.

Potrivit acestuia, si de data aceasta preferata va fi statiunea Mamaia, in principal hotelurile de trei stele, cu micul dejun inclus. „Acum vin cei care cauta un raport bun calitate-pret, iar preturile sunt foarte bune, mai ales ca acum suntem in plin program „Litoralul pentru toti”‘, a adaugat oficialul FPTR.

Acesta a amintit o problema mai veche a hotelierilor de pe litoral, respectiv faptul ca terasele nu sunt obligate sa fie deschise incepand cu 1 mai, astfel ca statiunea nu are deocamdata un aspect de vacanta.

„Multe terase nu sunt deschise, astfel ca se da un aspect dezolant statiunii. In Bulgaria, toti deschid in acelasi timp. Ar trebui sa fie si la noi la fel, dar terasele sunt lasate sa deschida atunci cand vor ele. Inteleg ca toata lumea vrea sa faca profit, dar noi, hotelierii, facem eforturi sa aducem turistii, iar ceilalti doar profita in varf de sezon”, a subliniat Raducan.

O alta categorie de turisti vor prefera muntele si zonele rurale, iar la mare cautare vor fi pensiunile din statiunile de pe Valea Prahovei, din jurul Sibiului si al Clujului, precum si din zona Bran-Moeciu-Rucar, unde turistii vor sa faca un gratar si sa se bucure de natura.

„De asemenea, vor fi cautate statiunile balneare cu stranduri, cum ar fi Calimanesti, Felix, Sovata, pentru cei care nu pot ajunge la mare si care cauta o alternativa la litoral. Oricum, toata lumea va cauta sa stea la soare in aceasta perioada”, a spus Dragos Raducan.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a lansat, in urma cu o saptamana, programul „Litoralul pentru toti”, care se va derula pana la 18 iunie, cu tarife care sunt mai mici cu pana la 50% fata de cele din varf de sezon, potrivit AGERPRES.

Tarifele maxime pentru zona Mamaia — Constanta — Eforie, ajung in aceasta editie, pentru un sejur de 6 nopti/persoana, pana la 205 lei la hotel de o stea, 235 lei la hotel 2 stele si 265 lei la hotel 3 stele, fara mic dejun.

Cu mic dejun, tarifele vor fi de 315 lei la Hotel de 2 stele, 425 lei la Hotel 3 stele, 485 lei la Hotel de 4 stele si 605 lei la hotel de 5 stele

In sudul litoralului (statiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), tarifele ajung pana la 159 lei la hotel de o stea, 179 lei la hotel de 2 stele, 199 lei la hotel de 3 stele, fara mic dejun, respectiv la 269 lei la hotel de 2 stele, 329 lei la hotel de 3 stele, 379 lei la hotel de 4 stele si 469 lei la hotel de 5 stele, cu mic dejun. Toate variantele de pret sunt pentru o singura persoana si un sejur de 6 nopti.

Pana in prezent, s-au inscris in program 12 hoteluri din toate statiunile de pe litoral, care pun la dispozitie 1.450 de locuri pe serie, ceea ce inseamna ca aproximativ 5.000 de turisti vor putea beneficia de vacante, la tarife reduse, pe litoralul romanesc.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2